Seger för Linköping efter tuff match mot Piteå

Linköping vann hemmamatchen mot Piteå på torsdagen. Detta trots att Piteå knappade in på Linköpings halvtidsledning, 4-1, efter en uppryckning i andra halvlek. Matchen i Damallsvenskan slutade 4-3 till Linköping.

|
Piteå
3

Linköping startade matchen bäst och tog ledningen. Cornelia Kapocs gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Uchenna Grace Kanu, i tolfte minuten.

Linköping ökade ledningen till 3-0 i 20:e minuten, ännu en gång genom Cornelia Kapocs.

Laget ökade också ledningen till 4-0 i 35:e minuten, åter igen genom Uchenna Grace Kanu. Direkt efter pausen nätade Maja Green och reducerade åt Piteå.

Piteå reducerade igen i 71:a minuten in i tredje perioden genom Anam Imo.

I 90:e minuten in i halvleken reducerade Piteå på nytt genom Guro Pettersen. 4-3-målet blev matchens sista. Men mer än så orkade laget inte med.

Piteå har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Linköping har nio poäng.

Nästa motstånd för Linköping är Kristianstad. Lagen möts tisdag 18 maj 18.30 på Linköping Arena. Piteå tar sig an KIF Örebro hemma söndag 16 maj 15.00.