Spelschemat kommer vara tätt för Tvååker.
Spelschemat kommer vara tätt för Tvååker. Bild: KRISTER ANDERSSON

Nio matcher på en månad för Tvååker

Spelprogrammet för Ettansödra sattes vid ett spelordningsmöte under fredagskvällen. Och det blir ett intensivt matchande för Tvååkers IF.

ANNONS
|

Mellan 14 juni och 17 juli kommer Tvååker spela hela nio seriematcher. Det stod klart under fredagens spelordningsmöte för Ettansödra.

- Det är verkligheten och det är bara något vi får förhålla oss till. Dessutom är det lika för alla lag. Jag är bara extremt glad över att vi får spela fotboll och att vi kommer kunna spela 30 matcher, säger Mårten Lundkvist, tränare Tvååker.

Lundkvist pekar också på att truppen är väl förberedd för det täta spelschemat.

- Vi har ju en så pass bred och bra trupp, så vi ska nog klara det här. Dessutom är det ju fem byten nu som gäller i varje match, något som kommer underlätta en aning.

ANNONS

Laget inleder med att spela hemmamatch mot Karlskrona den 14 juni klockan 15.00. Efterföljande tre matcher är Utsikten borta (17 Juni, 19.00), Assyriska hemma (21 juni 15.00) och Lindome borta (26 juni, 19.00.

- Vi har inte lagt så stort fokus på vilka lag vi möter i de första omgångarna. Jag räknar med att alla lag är bra på den här nivån, säger Mårten Lundkvist och fortsätter:

- Nu får vi Karlskrona i den första matchen, vilket blir roligt. De är nykomlingar som har gjort en mycket fin försäsong.

Speltider kan ändras

Även om spelschemat nu är bekräftat kan enstaka tider ändras.

- Svenska spel ska kolla på spelschemat nu under helgen och de kan ha synpunkter. Sedan gör ju Expressen TV en satsning på division 1. De kan också ha komma med önskemål om matcherna de ska sända kommer krocka för mycket, säger Mårten Lundkvist.

Han fortsätter:

- Men det handlar nog bara om enstaka klockslag.

Läs mer: Tvååkers långa väntan är över

ANNONS