Malmö besegrade Örebro och toppar nu tabellen

Segern mot Örebro på bortaplan innebär att Malmö nu är serieledare i Allsvenskan i fotboll, tre poäng före Djurgården. Djurgården har dock en match mindre spelad. Malmö vann med 2-1 (1-0). Örebro ligger på 15:e plats i tabellen.

|
Malmö
2

Erdal Rakip stod för Malmös avgörande mål efter 76 minuter.

Segern var Malmös fjärde på de senaste fem matcherna.

Gästande Malmö började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Adi Nalic till. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Örebros Deniz Hümmet och kvitterade.

Erdal Rakip gjorde det matchavgörande målet i 76:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 1-2.

I nästa omgång har Örebro Djurgården borta på Tele2 Arena, måndag 5 juli 19.00. Malmö spelar borta mot IFK Norrköping lördag 3 juli 15.00.