Lilla räslöv förlorade seriepremiären borta mot Älmhult.
Lilla räslöv förlorade seriepremiären borta mot Älmhult. Bild: ROBERT BOMAN

Lilla Träslöv föll mot starkt Älmhult

Lilla Träslöv förlorade till slut med 1-4 mot fjolårstvåan Älmhult. Ett slutresultat som inte var helt talande för matchbilden.

ANNONS
|

Första halvlek var en jämn historia i Lilla Träslövs seriepremiär mot Älmhult. I pausvilan ledde smålänningarna bara med 1-0.

– Vi visste redan innan matchen att Älmhult skulle bli otroligt tuffa. De slutade tvåa i fjol med 85 plusmål. Men i första känns det verkligen som om vi är med i matchen och det kunde lika gärna stått 1-0 till oss, sa Camilla Andersson, tränare Lilla Träslöv.

Oturlig skada för Lilla Träslöv

Och andra halvlek började lovande för bortalaget. Då hände det som inte fick hända - lagets försvarsklippa Ida Gustafsson tvingades utgå på grund av skada.

– Det är aldrig bra att åka på en skada mitt i en match. speciellt inte när de drabbar ens mittback. Laget blir lite oroliga efter att vi tvingas byta ut Ida (Gustafsson).

ANNONS

Älmhult lyckades göra både 2-0 och 3-0 inom loppet av sex minuter. Och uppförsbacken blev allt brantare för Camilla Anderssons lag.

Men i den 84e matchminuten tändes ett litet hopp.

– Vi får en frispark som skruvas in mot straffområdet. och där står Ellen Heurlin som kan nicka in bollen snyggt, sa Camilla Andersson.

Men glädjen skulle visa sig kortvarig. Två minuter senare punkterade hemmalaget matchen efter mål av Tilda Andersson.

Även om matchen slutade 4-1 är Camilla Andersson nöjd med lagets insats.

– Vi gör et jättebra under hela matchen. De (Älmhult) är förmodligen ligans bästa lag och jag tycker egentligen att vi spelar jämnt med dem. 4-1 speglar inte matchbilden.

Läs mer: Vinbergs IF skrällde i premiären

Läs mer: Svettig räddning räddade tre poäng

ANNONS