Kalmar FF hämtade i kapp underläge och kryssade mot Elfsborg

I halvtid ledde Elfsborg matchen på hemmaplan i Allsvenskan i fotboll mot Kalmar FF med 1-0. Men i andra halvlek jobbade sig Kalmar FF in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2-2.

|
Kalmar FF
2

Elfsborg startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fyra minuter slog Per Frick till framspelad av Frederik Holst. Matchen stod därefter länge och vägde. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Elfsborgs Leo Väisänen på pass av Andre Römer och ökade ledningen för Elfsborg.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Sebastian Ring träff framspelad av Jonathan Ring och reducerade åt Kalmar FF.

Kvitteringen kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Oliver Berg gjorde mål för Kalmar FF på pass av Jonathan Ring. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

Elfsborg ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Kalmar FF ligger på tredje plats.

Elfsborg möter Sirius i nästa match borta onsdag 12 maj 18.30. Kalmar FF möter samma dag IFK Göteborg hemma.