Hans-Erik Månsson matchhjälte för Väröbacka borta mot Derome/Åskloster

Matchens enda mål stod Hans-Erik Månsson för i andra halvleken när Väröbacka vann i division 4 Halland herr i fotboll med 1–0 (0–0) mot Derome/Åskloster på bortaplan.

ANNONS
|
Väröbacka GIF
1

– Ett typiskt derby med mycket kamp. Tycker killarna gör en bra insats. Vi jobbar och sliter hela matchen men tyvärr så har vi otroligt svårt att få in bollen i mål för tillfället. Vi har 3-4 riktigt bra lägen utan att förvalta dem. Fortsätter vi bara att jobba på så kommer det att vända men just nu känns det tungt. Väröbacka var effektivare än oss, tyckte Derome/Åsklosters tränare Jörgen Fridolf, efter matchen.

Väröbackas tränare Pontus Flatum kommenterade matchen:

– En tuff och jämn match på en svårspelad plan. Väldigt högt gräs gjorde att vi beslutade oss för att spela långa bollar. Derome har mer boll i första halvlek och skapar många hörnor, dock utan några vassa målchanser. I andra halvlek höjer vi oss och gör således 1-0 genom Hasse Månsson på ett fint inlägg från Albin Liljegren. Härlig kämparinsats från hela laget.

ANNONS

Det var första segern för Väröbacka, efter 1–6 mot Tölö i premiären.

Derome/Åsklosters nya tabellposition är elfte plats.

Fredag 14 augusti 19.00 spelar Derome/Åskloster borta mot Böljan. Väröbacka möter Alet hemma på Värö IP tisdag 11 augusti 19.00.

ANNONS