Dortmunds Erling Haaland.
Dortmunds Erling Haaland. Bild: Martin Meissner / AP

Haaland slog till igen – sänkte PSG

Efter succén i Salzburg packade han väskorna och flyttade till Dortmund. Där fortsätter Erling Braut Haaland att göra mål. Med två fullträffar sänkte han Paris SG. 2–1, i Champions League-åttondelsfinalen.

Han gjorde tre mål i första ligamatchen, två i andra, två i tredje och i senaste – segern mot Frankfurt – satte han dit en boll.

Nu har Erling Haaland även gjort mål i Champions League för Dortmund.

Tvåmålsskytt

19-åringen nöjde sig dock inte med ett – utan satte dit två stycken bakom målvakten Keylor Navas i 2–1-segern hemma mot Paris SG.

1–0 i 69:e minuten. Efter en rörig situation i PSG:s straffområde hamnade bollen framför Haaland, som precis hade vänt sig om, och han slog in ledningsbollen.

Efter Neymars kvittering – brasilianaren som var tillbaka i startelvan efter att ha missat klubbens fyra senaste matcher – höll norrmannen sig framme igen.

2–1 i 77:e minuten. Håland fick bollen av Giovanni Reyna, drog till från långt håll och dundrade in en projektil till höger om Navas.

– Jag tänkte inte så mycket. Jag njöt av ögonblicket. Det är de här kvällarna man lever för, säger han i Viasats sändning.

Fullträffen var Erling Haalands tionde i Champions League den här säsongen, efter att först ha gjort åtta för Salzburg, och gav Dortmund ett litet övertag inför returen på Parc des Princes i Paris den 11 mars.

– Jag vet att jag har mycket att förbättra och ni såg det i dag. Jag måste fortsätta att jobba hårt, säger han.

– Jag vill nå finalen i den här turneringen, så vi ska bara jobba hårt och fortsätta.

Niguez avgjorde mot Liverpool

I Madrid såg Atlético till att fortsätta med klubbens imponerade hemmaspel i utslagsmatcher i Champions League.

Trenden inför åttondelsfinalen mot Liverpool: I tio av elva utslagsmatcher hade Atlético Madrid hållit nollan.

Efter: Elva av tolv.

1–0-segern kom efter en missriktad rensning av Virgil van Dijk – och sedan fortsatte bollen att studsa Atlético Madrids väg. Kokes hörna tog på Liverpools Fabinho och Saul Niguez hade inget större bekymmer med att stöta in segermålet bakom målvakten Alisson Becker redan i fjärde minuten.

Returen på Anfield spelas den 11 mars.

Onsdagen: Atalanta–Valencia, Tottenham–Leipzig.

25 februari: Chelsea–Bayern München, Napoli–Barcelona.

26 februari: Lyon–Juventus, Real Madrid–Manchester City.

Returerna spelas 10–18 mars. Kvartsfinaler 7–8 och 14–15 april, semifinaler 28–29 april och 5–6 maj. Final 30 maj.