Rögles Nils Höglander kramas om efter "zorromålet" i Karlstad.

Höglander visade vägen med "zorromålet"

Nils Höglanders "zorromål" var en av höjdpunkterna. Men det som betydde allra mest var Rögles vändning borta mot Färjestad. 6–4-matchen var SHL-klubbens första seger efter tre raka förluster.

|

3.12 minuter in i tredje perioden showade Nils Höglander i Löfbergs arena. Rögles 18-åring stod bakom kassen, lade upp pucken på bladet och snirklade kvickt in den via målvakten Markus Svensson.

- Jag tänkte inte så mycket. Jag tänkte bara att jag hade läget, så jag testade och så gick den in. Det var kul, säger han till C More.

- Jag har tränat på det men aldrig gjort ett sådant mål.

"Otroligt skön"

Det delikata målet, "zorromålet", betydde 3–3 för gästerna och visade dessutom vägen borta mot ett hemmastarkt Färjestad.

Inte konstigt att Höglanderlog stort i båset.

Och det skulle som sagt komma fler skäl till att njuta av tredje perioden.

Nästan fyra minuter efter Höglanders läckra kvittering styrde Ted Brithén in 4–3 och efter 12.43 satte Daniel Zaar 5–3.

Rögle vann till slut med 6–4, och det var en efterlängtad fullpoängare efter tre raka förluster.

- Det var otroligt skönt att vinna en sådan här match. Det var en viktig seger för oss, säger Höglander.

Avgjorde i tredje

Gästerna inledde även bäst, och redan efter 27 sekunder satte Samuel Jonsson 1–0 och drygt fem minuter in i matchen ökade Leon Bristedt på till 2–0.

Men Färjestad kom tillbaka. Oskar Steens och Joakim Nygårds mål förde hemmalaget till 2–2, och i andra perioden satte Theodor Lennström 3–2 efter 18.28.

Sedan klev Nils Höglander in – och showade.

Med Brithéns styrning och Zaars två mål i slutet av matchen, ett i tom bur, avgjorde Rögle.

För Färjestad blev det första hemmaförlusten sedan mötet med Frölunda den 13 oktober.

- Vi hade inte förmågan, kompetensen, kraften att spela hem tre poäng, säger tränaren Johan Pennerborn till C More.