Här är 2020 års hetaste idrottare enligt Hallands Nyheter

Varje år listar HN de 30 hetaste idrottarna med koppling till Varberg och Falkenberg. Årets lista bjuder på många nya namn och en riktig raketklättring till plats nummer ett.

ANNONS
|
Bild: Håkan Johansson

30. Daniel Gruvaeus (Ny)

0
Efter ett helt liv i moderklubben tog han steget bort och det är sannerligen inte fy skam att hamna på Franska rivieran. Men landslagsspelaren har haft det tufft med speltid under sin debuthöst som utlandsproffs, även om det går bra för hans Cannes som ligger trea i ligan.
Bild: LUDVIG THUNMAN

29. Mattias Lindström/Tobias Hysén (Ny)

0
Tränarduon får vara med här som just en duo. Det blev bara tio matcher men Tvååker räddades kvar i division ett efter en stark höst. Två profiler som sällan tackar nej till att göra sina röster hörda.
Bild: Robert Boman

28. Ali Kraym (Ny)

0
En tränare som alltid talar direkt från hjärtat. Besvikelse eller glädje spelar ingen roll, känslorna är stora och Kraym är duktig på att sätta ord på det abstrakta. Stod för en av säsongens intervjuer när han slaktade sig själv efter storförlusten mot Prespa Birlik.
Bild: Dick Gillberg

27. Fidan Ibishi (Ny)

0
Den överlägset mest lästa sportartikeln på HN 2020 var den om Fidan Ibishi och den tragik som han och hans familj tvingats igenom detta svåra år. Både hans pappa och hans syster avled efter att ha smittats av corona och Ibishis historia gick att läsa över hela landet.
Bild: MAXIM THORE

26. Stojan Lukic (Ny)

0
Målvakten som slutade, började och slutade igen. Men nu ska han börja igen. Hänger ni med? Nej det gör knappt någon. Men det som lät som en trött backupvärvning slutade med 19 matcher för den högljudde hallänningen.
Bild: Håkan Johansson

25. Rami Hajal (Ny)

0
I skymundan av många andra unga svenska utlandsproffs tar Rami Hajal steg för steg i den holländska ligan. Fick starta Heerenveens två sista matcher under 2020 och får allt större förtroende. Lär klättra till nästa års lista.
Bild: KENTA JÖNSSON

24. Sergej Pochkunov (Ny)

0
Det har sällan funnits mer stolthet hos Frillesås representanter än den dagen då Sergej Pochkunov presenterades. En rysk storspelare till lilla Frillesås. Dessutom, en spelare med ett stort följe på sociala medier, kolla gärna in hans videos. Hade en trög höst men börjar vakna till liv även på plan.
Bild: CARL SANDIN

23. Beata Kollmats (10)

0
Tyvärr är det ju så här som Beata Kollmats kommer minnas guldsäsongen 2020. För det som blev Göteborg FC:s stora succéår blev inte det samma för Kollmats. I mars rök korsbandet och hon fick sitt vid sidan hela säsongen.
Bild: KRISTER ANDERSSON

22. Kent Göransson (Ny)

0
Det var tvära kast för den tidigare förbundskaptenen i våras. Efter herrarnas uttåg skulle han lägga av, men bara några veckor senare tog han över damlaget. Och under Göranssons styre gör Warberg sin bästa säsong någonsin och har hugg på slutspel.
Bild: MATHIAS BERGELD

21. Mattias Johansson (15)

0
Det känns som att den spelande tränaren har blivit tjurigare med åren. Sen har ju också Frillesås nuvarande säsong varit en besvikelse. Drömmen om åttondelsfinal har grusats och med en stängd serie är det en utmaning att hålla alla på tårna under det hektiska schemat.
Bild: AVDO BILKANOVIC

20. Calle Deliaune Aronius (8)

0
Undrar om någon i Handbollsligan saknar publiken mer än Calle. Han firar fortfarande varje räddning lika högljutt, men responsen saknar Arena Varbergs jubel. Fortfarande en nyckelspelare för HKV och kanske ännu bättre efter nya konkurrensen från Arturs Kugis.
Bild: KRISTER ANDERSSON

19. Fredrik Brandin (24)

0
Frillesås har det tufft, men det blir aldrig tråkigt med Fredrik Brandin längst fram. Munnen går i ett och till slut har han också hittat målet. Är fortsatt och ständigt lagets bäste målskytt och störste profil.
Bild: KRISTER ANDERSSON

18. Andrea Envall (27)

0
Kom tillbaka till Warberg efter utflykten till Pixbo för att vara med om att ta laget till slutspel. Orädd är ordet när det gäller Envall som aldrig tvekar, varken på eller utanför plan. Togs ut till landslagsläger i höstas.
Bild: AVDO BILKANOVIC

17. Hasse Karlsson (14)

0
Det finns inte många som är ”mer handboll” än Hasse Karlsson. HKV räddades kvar vid skrivbordet och under hösten var det stökigt med corona. Karlsson ville pausa ligan men fick inget gehör. Har dessutom överraskat på plan och chansen är god till minst kvalplats.
Bild: KRISTER ANDERSSON

16. Edi Sylisufaj (Ny)

0
Vilken succé han gjorde i inledningen, Sylisufaj. Gjorde fem mål under Allsvenskans första månad och direkt kom spekulationerna om vad som väntar. Men sen blev det bara två mål till för den kosovanske U21-landslagsmannen. Hur många mål blir det i Superettan?
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

15. Karl Toom (Ny)

0
Det finns en spelare i HK Varberg som det pratas mer om än andra och det är Karl Toom. Esten fyndades i kvarglömtlådan i Tyskland och när han är bra är han en spelare på absolut toppnivå i Handbollsligan. Bara hans stenhårda skott gör honom till en attraktion på plan.

14. Astrit Ajdarevic (16)

0
Inte många klarar av att klättra på listan när man inte spelar, men sen är inte Astrit Ajdarevic som alla andra. Bråk med tränarna, ledig från klubben, brutet kontrakt och sedan en roll som tv-expert. Det har varit tvära kast för 30-åringen.
Bild: KRISTER ANDERSSON

13. Hasse Eklund (13)

0
På samma sätt som han är en trygg punkt för FFF är Hasse Eklund det även för denna lista. Försökte utveckla spelet under början av säsongen och lär ta vid där under 2021. Det ska bli väldigt spännande att se Falkenbergs FF kommande säsong.
Bild: ALEXANDRE DIMOU

12. Niclas Eliasson (6)

0
Fick till slut en flytt till en högstaliga i Europa, men oj vilken tuff tid det har varit inledningsvis. Laget kan knappt vinna och har inte vunnit en match med Eliasson på plan. Har åkt in och ur startelvan sista månaden och Nimes ligger sist i Ligue 1.
Bild: JOHANNA LUNDBERG

11. Evelina Tovek (4)

0
2020 var väl ingens år, men framförallt inte ridsportens. Tävlingar ställdes in på löpande band och det blev sporadiskt tävlande för Evelina Tovek. Behåller sin plats i landslaget till det här året, men konkurrensen är knivskarp.
Bild: CARL SANDIN

10. Albin Lagergren (22)

0
Han brukar låta spelet sköta snacket, den gode Albin. Men under hemma-EM blev det inte mycket spel. Istället blev Lagergren den stora följetongen i media. Hjärnskakningen skulle stoppa honom, sedan inte och sedan stoppades han igen. Sen gick det också som det gick för Sverige.
Bild: KRISTER ANDERSSON

9. Sandra Hawerman (17)

0
Ingen är bättre på att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Är det något man vet om innebandy så är det att om en boll studsar runt framför mål, ja då är Sandra Hawerman där hon med. Gjorde poäng i alla Warbergs matcher under höstsäsongen, bara det är spektakulärt.
Bild: CARL SANDIN

8. Erik Berg (5)

0
Smärta vid varje match, men den här säsongen blev det fler matcher än på länge för Erik Berg. Vid sidan av plan är han fortsatt stekhet med en ny säsong av ”Bergs drömkåk” som hade premiär under hösten.
Bild: KRISTER ANDERSSON

7. Calle Johansson (Ny)

0
FFF:s bäste spelare under 2020, det kan nog de flesta skriva under på. Mittbacken är en av Allsvenskans bästa huvudspelare och ryktenas man hamnade till slut i IFK Göteborg. Han sökte förtroende när han kom till FFF och lyfte verkligen med det.
Bild: PETTER ARVIDSON

6. John Björkengren (7)

0
U21-landslagsmannens flytt hade nog inte många tackat nej till. Nog för att västkusten är fint, men södra Italien slår nog ett slag högre. En segdragen coronasmitta blev en följetong och snart är han nog tillbaka i startelvan.
Bild: JOEL MARKLUND

5. Tilde Johansson (1)

0
Det här skulle ju bli året då Tilde Johansson nådde ett av sitt livs stora mål, OS. Men pandemin ställde in nästan allting för friidrottarna och det blev en riktig mellansäsong. Det märktes också på Tilde Johansson som inte nådde höjderna från 2019.
Bild: MAXIM THORE

4. Joakim Persson (11)

0
Alla journalister slickade sig om munnen när citatmaskinen Joakim Persson kom upp i finrummet med Varbergs Bois. Visst betalade han av, men nog var det en mer restriktiv Persson efter allt tjafs med domarkåren. Hur som, en stor profil i den svenska fotbollen.
Bild: RADOVAN STOKLASA

3. Olivia Schough (3)

0
Många trodde nog att Olivia Schough var på väg neråt i karriären. Men som 29-åringen motbevisade dem under säsongen som gick. Damallsvenskans MVP och en pånyttfödd landslagskarriär med flera viktiga mål i EM-kvalet. Sen en flytt till ständiga favoriten Rosengård.
Bild: JOHAN AXELSSON

2. Astrit Selmani (2)

0
Framförallt blev Selmani höstens store man i Allsvenskan. Öste in mål under avslutningen och vann den allsvenska poängligan. Belönades med en plats i Hammarby. En tacksam person för media som alltid säger vad han tycker och inte är rädd för att gå i clinch med etablissemanget.
Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

1. Jesper Karlsson (18)

0
Det tog sin tid, men oj vad det till slut släppte för Jesper Karlsson i Elfsborg. Kanske hela Allsvenskans bäste spelare innan han lämnade och utsågs också till seriens bästa anfallare. Har varit den största offensiva stjärnan i U21-landslaget och är nu given i holländska topplaget AZ. En frispråkig herre som alltid har glimten i ögat.

Ut från listan

Lynn Carlsson (9), Daniel Lindgren (12), Adnan Bainca (19), Ebba Einarsson (20), Nahom Girmai (21), Jens Dantorp (23), P-A Sääf (25), Lars-Eric Nilsson (26), Elin Månsson (28), Halda Kabil (29), Tobias Jernsand (30)

ANNONS