Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Philadelphias Robert Hägg firar sitt allra första NHL-mål.

Hägg: "Blundade och hoppades"

I 35:e NHL-matchen gjorde hockeybacken Robert Hägg sitt första mål.

Hägg gjorde 3–3-målet när Philadelphia besegrade Detroit med 4–3. Han hittade rätt med ett skott genom ett myller av andra spelare efter en passning från Claude Giroux.

- Jag blundade och hoppades på det bästa. När jag tittade upp och såg pucken gå in kom det en massa känslor, säger Hägg.

22-åringen har spelat i Philadelphias farmarlag Lehigh i AHL de tre senaste säsongerna. Förra säsongen spelade han en match med NHL-laget och tog en ordinarie plats i höst. I de första 33 matcherna har han svarat för fyra assist. Mot Detroit kom första målet.

- Det kändes bra där ute. Jag försökte spela bra försvar och i kväll fick jag ett mål. Det är kul så klart men ett bra försvar kommer i första hand, och sedan kommer resten, säger han till reportrar efter matchen.

Mötte idolen

Häggs främsta kvalitéer är det defensiva spelet och han har +14 i plus-minus-statistiken. Innan Hägg åkte över till Nordamerika spelade han i Modo. Han berättar att Detroits kapten Henrik Zetterberg var en stor stjärna som han såg upp till under uppväxten i norra Uppland.

- Att få chansen att spela mot honom var rätt coolt, säger Hägg.

Wennbergs fjärde mål

Zetterberg, som nu har gjort poäng fem matcher i rad, noterades för en assist till Gustav Nyquist som satte sitt tionde mål för säsongen.

Philadelphias Sean Couturier stod för det avgörande målet i sista perioden, och fastställde slutresultatet 4–3.

Columbus Alexander Wennberg gjorde sitt fjärde mål för säsongen i segern mot Toronto, 4–2. Det var fjärde matchen som Wennberg gjorde poäng.