Häckens Paulo De Oliveira "Paulinho" jublar efter att ha gjort 3–0 målet när Djurgården besegrades med 5–0.

Häcken körde över Djurgården

Djurgården hade inte förlorat i allsvenskan på tre månader – men mot Häcken kom ett jätteras.

|

Djurgårdstränaren gick förbi radio- och tv-mikrofonerna i intervjuzonen direkt efter slutsignalen.

Till presskonferensen en kvart senare hade Özcan Melkemichel samlat sig.

- Svårt att sitta och säga något bra efter 5–0 i baken. Det trodde jag faktiskt aldrig att vi skulle råka ut för, sade han, och fortsatte:

- Vi var med i 15 minuter. Sedan var Häcken det bättre laget. I allt. Vid 2–0 i halvtid försökte vi prata och korrigera vissa grejer. Men direkt i andra halvlek blev det ytterligare ett mål i baken. Sen blev det en kollektiv kollaps, kan man säga.

Özcan hade bänkat lagkaptenen Jonas Olsson. De mittbackar som spelade – Erik Johansson och Markus Danielson – fick ett svårt jobb med att städa i eget straffområde.

Gång på gång blev Djurgårdens centrala mittfält förbispelat av Häckens skickliga offensiva kvartett Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Paulinho och Alexander Jeremejeff.

Paulinhos tolfte

Högeryttern Nasiru Mohammed gjorde det mesta rätt och i högt tempo. Ghananen rullade in 1–0 förbi Andreas Isaksson i 40:e minuten.

Tre minuter senare pekade domaren Andreas Ekberg på straffpunkten. Erik Johansson skällde på en liggande Alexander Jeremejeff, som Dif-mittbacken ansåg hade kastat sig.

Isaksson chansade åt vänster. Paulinho sparkade straffen åt andra hållet.

När Djurgården i början av andra halvlek försökte samla ihop sig kom en ny sprakande Häckenomställning. Snabba passningar längs konstgräset och till slut ett maskerat skott av skyttekungen. Paulinho sköt liksom runt Jacob Une Larsson och placerade 3–0-bollen vid bortre stolpen – den 32-årige brasilianarens tolfte mål i årets allsvenska.

Nasiru Mohammed kontrade in sitt andra mål, och Johan Hammar nickade in 5–0 på hörna.

Analysen får vänta

Özcan Melkemichel:

- Vi får gräma oss och sedan försöka analysera varför det blev 5–0. Just nu är det inte så lätt att göra det. Vi måste vara konstruktiva i vår analys för att kunna gå vidare efter det här.

När Häcken spelar fotboll som på denna småkyliga men soliga augustisöndag håller Hisingsklubben högsta allsvenska klass. I tabellen har Andreas Alms lag i alla fall nu klättrat upp till övre halvan.

- När resultatet blir stort ser det ju så himla häftigt och bra ut, sade Alm. Men vi var ett bra lag idag. Så är det.