Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Forsberg i vitt fick se sitt Leipzig slå ut Häcken i kvalet till Europa League.

Häcken åkte ut mot Forsbergs Leipzig

Landslagsmittfältaren Emil Forsberg gjorde sin första klubbmatch för säsongen när hans Leipzig slog ut Häcken ur kvalet till Europa League efter 1–1 i Göteborg och totalt 5–1.

Forsberg, som fått vila lite extra efter VM, var inte med i första matchen för en vecka sedan.

- Vi skulle hit och försvara en 4–0-ledning och det tyckte jag man såg också. Det var väl ingen sprudlande match. Det var många som behövde få lite fart på benen och på sätt var det bra, sade Forsberg till Viasat.

Forsberg hade ett par fina framspelningar i första halvlek på Bravida Arena, bland annat till Niclas Stierlin som sköt strax utanför.

Häcken gjorde en bra första halvlek men den slutade 0–0. Tidigt i andra satte Massimo Bruno 1–0 för gästerna och då var göteborgarna tvungna att göra sex mål för att vända på mötet, vilket blev en för tung uppförsbacke.

Efter drygt 60 minuters spel så tyckte Leipzigs tränare Ralf Rangnick att Forsberg fått tillräckligt med matchtid och bytte ut honom.

- Det känns bra. Det viktiga var att få minuter. Jag har tränat tre-fyra fotbollspass innan, det var viktigt för att få lite tid i benen, sade Forsberg i Viasat.

- Det var bestämt innan att jag bara skulle spela 60 minuter,.

Med fem minuter kvar fick till slut Häcken in en kvittering genom Daleho Irandust.

Forsbergs Leipzig möter Craiova, Rumänien, i nästa kvalomgång.