Elfsborgsjubel vid Viktor Prodells 1–0-mål.
Elfsborgsjubel vid Viktor Prodells 1–0-mål.

Gustafsson passade Elfsborg till seger

Två välplacerade passningar som gav två mål – och tre tunga poäng för Elfsborg. Daniel Gustafsson visade vägen som framspelare i 2–0-segern mot Gif Sundsvall.

ANNONS
|

Det satt långt inne för Elfsborg, som är i ett pressat läge i tabellen. Gif Sundsvall, som haft en väldigt bra period i allsvenskan, började bra i duggregnet på Borås arena.

Men hemmalaget lyckades sakta men säkert ta över matchen och ett par minuter efter halvtidsvilan stämde till slut passningsspelet hela vägen fram. Daniel Gustafsson spelade från sin ytterplats på högerkanten in längs med mållinjen, där Viktor Prodell bara behövde sätta dit foten.

En kvart senare ökade dessutom Stefan Ishizaki på till 2–0, sedan Gustafsson levererat en snarlik passning till.

ANNONS

"Bra tajming"

Gustafsson vill dock inte gå med på att det var hans mål egentligen.

- Nej, det tycker jag inte. De löper bra i boxen, de stod rätt rena så det var inga jättesvåra passningar, det var det inte, säger han.

- Det var bra tajming och två fina mål.

Viktiga mål dessutom. Segern innebär att Elfsborg skaffat sig en något bekvämare marginal ner till kvalstrecket.

- Vi vet ju att vi har legat dåligt till. Det är tufft att förlora mycket, att inte ta poäng. Men vi har bara försökt hålla glädjen uppe, träna på och försöka vända på det, säger Gustafsson.

- I dag gör vi en stabil match och har fått positiv energi inför de sista matcherna.

ANNONS

Spräckt nolla

Elfsborg möter nu i tur och ordning Trelleborg, Dalkurd och Brommapojkarna, de tre lagen som ligger längst ner i tabellen just nu.

- Tuffa matcher men samtidigt roliga matcher. Vi ska se till att göra vad vi ska och vinna dem, säger Gustafsson.

Gif Sundsvall ligger samtidigt kvar stabilt i mitten av serien. Laget har en stark period bakom sig, inte minst tack vare William Eskelinens målvaktsspel. Men mot Elfsborg sprack sviten. Eskelinen hade hållit nollan i drygt 300 minuter i sträck när Viktor Prodell till slut lyckades få bollen i mål.

Då hade Simon Lundevall dessutom fått ett mål bortdömt för offside tidigt i matchen.

- Elfsborg vann välförtjänt. Vi öppnar relativt bra, men det är en ganska kort period som jag tycker att vi är bra, säger Sundsvallstränaren Joel Cedergren.

- I andra halvlek händer det från vår sida ingenting. Den var nästan död för oss, offensivt.

ANNONS
TT

ANNONS