Erik Gustafsson kastade handskarna mot Sydkorea. Arkivbild
Erik Gustafsson kastade handskarna mot Sydkorea. Arkivbild

Gustafsson ilsken efter fula smällen

Tre Kronors back Erik Gustafsson blev överkörd så att blodvite uppstod. Då blev han rasande, kastade handskarna och tog en fajt med sydkoreanen Kim Dong Hwan.

ANNONS
|

Den förre NHL-backen, numera i Neftechimik i KHL, är vanligtvis lugn som en filbunke, men brusade upp ordentligt efter tacklingen i mittperioden som närmast kan liknas vid ett överfall.

- Det är fult, han hoppar in och träffar huvudet. Det gick bra för mig och jag har släppt det, men när det hände blev jag förbannad och ville markera, sade den spelskicklige backen.

ANNONS

Att Kim Dong Hwan klarade sig från matchstraff, han fick 2+10 minuter för tackling mot huvudet, är en gåta. Gustafsson vilade ett par byten efter smällen.

- Det var för att hjälmen gick sönder och de försökte stoppa blödningen, sade Gustafsson som blev hoptejpad vid ena ögonbrynet.

Han var inte helt nöjd med sitt lags insats trots 5–1-segern.

- De gjorde det svårt för oss, speciellt i första perioden. De tog ju ledningen också och skapade chanser i andra också. I sista tycker jag att vi tar över och spelar som vi ska.

Svenskarna vände med tre snabba mål i andra perioden, men förbundskaptenen Rikard Grönborg var inte nöjd med mittperioden.

- I den perioden släppte vi till fler målchanser än på hela matchen mot Ryssland, sade han.

ANNONS
Moskva, TT:s utsände

ANNONS