Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fallseger på väg. Lovisa Ljungström klarade hem sitt andra raka SM-guld. Finalmotståndaren Joline Österlund (i blå trikå) åkte med skuldrorna i mattan efter 2,30.

Guld-Lovisa - igen!

Lovisa Ljungström från Falkenberg försvarade det SM-guld som hon vann på hemmaplan för ett år sedan. Hon var överlägsen i 48-kilosklassen och vann sina båda matcher på fall.

Och på herrsidan gjorde Varbergs boisare som brukligt är; tog nya SM-medaljer.
– Det var mindre nervöst den här gången, sa Lovisa efter sin triumf. I Falkenberg kände jag pressen, inför hemmapublik och med släkt och kompisar på läktaren.
Men det var inte så dumt att vinna i Söderhamn heller, under SM-veckan i staden.

Det var liksom inget snack om saken för Lovisa. Motståndarna fick inget till skänks, även om comebackande Ida Näslund tilläts plocka tre poäng.
– Henne hade jag inte stött på tidigare. Jag tror hon är åtta år äldre, sa Lovisa.
Men vid ställningen 10–3 tog det slut för Gällivare-tjejen. Då åkte skuldrorna i mattan.
– Jag tror det var en halvnelson, sa Lovisa om segergreppet.
I finalen mot Joline Österlund, stod det 8–0 när Lovisa kontrade på ett dykförsök och sen var den matchen slut.
– Jag har mycket bättre teknik och är mer aktiv som brottare, säger 18-åriga Lovisa, som numera tävlar för Helsingborg.

Hon är andraårsjunior och i nästa tävling drar hon på sig landslagsdressen för att tävla i Klippan Ladies Open. Och så stundar junior-SM om en månad.
Brottarna från Varbergs Bois har skaffat sig en trevlig vana, med medaljplockande i mängd.
– Det har säkert blivit ett femtontal medaljer i ungdoms-, junior- och senior-SM under de senaste tre åren, sa Kim Holk, mäkta nöjd tränare i Bois.

Nu var det förstaårssenioren Oskar Johansson som tog brons i 80-kilosklassen och André Isberg som tog samma valör i 75 kilo.
– Fast jag går neråt på pallen, tidigare har jag två silver, men då i 71-kilosklassen, skojade André.
Varbergs Bois åkte till Söderhamn med tre brottare, varav två fick kliva upp på pallen.
– Det hade lika gärna kunnat vara tre, sa Kim Holk, och tänkte på nyförvärvet från Klippan, Jakob Brink.

Han förlorade inledningsmatchen, mötet med klubbkompisen Isberg, med minsta möjliga marginal, och var sedan ytterst nära att klara av blivande mästaren Manfred Edsberg. Jakob ledde matchen med fyrtio sekunder kvar.
– För två veckor sedan var jag tveksam om vi skulle åka på SM, avslöjar Kim Holk. Det såg inte alls bra ut på träningarna, men så tändes tävlingsgnistorna hos grabbarna och nu är jag bara oerhört stolt över deras insatser. Och det här kommer att fortsätta, det blir tre-fyra SM-medaljer nästa år.

20-årige Oskar Johansson var snubblande nära att lägga beslag på silvret bakom suveräne klassettan i 80 kilo, Alex Kessidis.
Tre brottare hamnade på två vinster och två förluster vardera. Oskar besegrade tvåan Axel Modig i deras inbördes möte, men fick stryk av fyran Anton Olsson.
– Jag tycker nog att jag borde fått segern mot Anton, men så är det ibland i en bedömningssport, sa Oskar, trots allt ganska nöjd med sin SM-helg.
– Det hade ju kunnat vara jag som missade pallen av oss tre.

Boisarna skulle egentligen haft med två brottare till. Men Nathan Phillips valde att fokusera på kommande ungdoms-SM och Oskar Isberg fick lämna återbud efter en hjärnskakning – tillfogad av broder André på en träning!
– Det var verkligen inte meningen, bedyrar André. Men ibland kan det gå snett

Lär mer om Falkenbergs FF här