Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Guidetti leds av planen under dagens träning.

Guidetti skadad – men läkaren optimistisk

John Guidetti skrek ut sin frustration när foten vek sig efter en duell med Andreas Granqvist. Han missar lördagens landskamp mot Danmark – men hur allvarlig skadan är vet inte anfallaren.

Träningen var på väg mot sitt slut när Guidetti skadade sig i smålagsspelet på Örebäcksvallen i Båstad.

Det var hett i solen och hett på planen.

- Varför ska han kapa där!

Guidetti skrek högt, lade sig direkt ner och slog handen i gräset efter duellen med Andreas Granqvist under förlägret.

Alavésanfallaren fick ledas av planen för vård i omklädningsrummet och han forslades sedan till hotellet för vidare undersökningar och vård.

- Man vill vinna till varje pris, men min tackling var dålig. Det är sådant som händer under träning. Det blir mycket närkampsspel i fem mot fem, säger Granqvist till Aftonbladet.

- Men jag hoppas och tror allt är bra med John.

Guidetti:

- Vi får se. Det är för tidigt att säga, säger han till Aftonbladet.

"Såg ganska bra ut"

Efter den första undersökningen på plats var beskedet ändå hoppfullt inför VM i Ryssland.

- Jag såg faktiskt inte exakt hur det gick till men han beskrev att han fick foten under sig och att den vek sig. Det är en stukning helt enkelt, så det såg ganska bra ut när vi undersökte foten, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Någon längre konvalescens ser det inte ut att bli för Guidetti, åtminstone inte att döma av de första testerna.

- Några dagar får vi hoppas. I nuläget har vi ingen misstanke om någon skelettskada eller något allvarligare. Det är en stukning och det kan vara att man töjer ett ledband, men det kändes stabilt och bra.

- Om det är en stor blödning så svullnar foten upp på några minuter, och det hade den inte gjort. Objektivt sett så såg det bra ut även om han hade väldigt ont. Men det lugnade också ner sig.

TT: Kan det bli aktuellt med en röntgen?

- Det kan det, säger Anders Valentin.

"Smärta är lurigt"

Han vågar inte helt säkert säga att 26-åringen är tillbaka i spel inom en vecka.

- Det kan ta längre tid också, man vet aldrig riktigt. Smärta är lurigt.

Spelarna beklagade Guidettis skada, men samtliga TT pratade med menade också att det dessvärre är sånt som händer när man vill han matchliknande träningar i högt tempo.

Viktor Claesson:

- Det var synd att det blev en skada på John men jag hörde att det inte var så allvarligt. Vi får hoppas att han är tillbaka så snabbt som möjligt.

Har du pratat med honom?

- Nej, jag vet inte vart han tog vägen efter träningen, om han gick i väg på behandling. Jag har inte sett honom men det är alltid skönt när man ser att det är foten och inte knät. Det bådar gott.

Lustig blev orolig

Försvarsveteranen Mikael Lustig säger att han först var rädd för att det kunde ha varit en allvarligare skada på anfallaren.

- Ja, så klart. När någon ligger ner och man hör honom skrika, det är klart att man blir orolig, säger han.

Sebastian Larsson tonar ned händelsen.

- Jag tror inte vi ska dra för stora växlar på det, det handlar bara om att vi hoppas att John är okej och förhoppningsvis är han det väldigt snart och i allra bästa fall är han med i morgon igen.

23-mannatruppen ska vara anmäld till Fifa senast 4 juni. Sverige har sedan möjlighet att byta ut skadade spelare, mot läkarintyg, fram till 24 timmar före första gruppspelsmatchen mot Sydkorea den 18 juni.