Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Guidetti. Arkivbild.

Guidetti lägger all press på Schweiz

John Guidetti ser inga hinder för hur långt det kan bära för Sverige. Men anfallaren lägger samtidigt över all press på Schweiz inför åttondelsfinalen.

Sverige överraskade alla när VM-gruppspelet slutade i svensk vinst och ett utslaget Tyskland.

När det nu är dags för åttondelsfinal mot Schweiz på tisdag tycker John Guidetti att Blågult kan gå in med en avslappnad inställning.

Han menar att pressen helt och hållet ligger på Schweiz, rankat som nummer sex i världen och med bara en förlust det senaste året.

"De har alla ingredienser"

- Rankningen ljuger inte. Svårt och säga om de har ett landslag med de sex bästa spelarna i hela världen, kanske inte. Men som grupp har de fått det att fungera enormt mycket, säger Guidetti.

- Det finns en anledning till att de inte torskat på länge, att de slog ut Serbien och att Brasilien hade det jättetufft mot dem. Man får aldrig underskatta det. De har alla ingredienser, en jäkligt bra grupp och spelare som sticker ut, fortsätter 26-åringen.

Guidetti hoppas på ett inhopp i den avgörande matchen och tror inte att framgångarna hittills har skapat mer press hemifrån.

"Ingen press"

- Jag tror inte att det är press. Jag tror att vi alla är hjältar i Sverige just nu och att alla är jättestolta över det vi åstadkommit och gjort tillsammans. Oavsett vad som händer är vi glada. Jag har svårt att se att vi kommer hem till Sverige och att folk tittar snett på oss.

Men drömmen ligger längre fram i mästerskapet, och där tror Guidetti att Sverige har chans att hamna om allt stämmer.

- Vi har hållit en väldigt hög nivå i alla matcher. Vi måste minimera misstagen, ha mer stolpe in än stolpe ut och sätta personbästa igen. Alla måste spela sin bästa match någonsin.