Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Guidetti är redo för VM.

Guidetti: "Det är kärlek"

John Guidetti njuter av att vara hemma i ett sommarvarmt Stockholm. Och han längtar efter att få vara en del av Victor Nilsson Lindelöfs bröllop.

Anfallaren John Guidetti var med på landslagets första träning på Stockholms stadion men har sedan fått ledigt från de kommande två.

Anledningen?

- En god vän ska gifta sig och jag ska vara på hans bröllop, inget mer än så. Det är bara kul att få vara där, säger han.

- Det är ett vanligt bröllop. Det är kärlek, det är glädje och vi ska bara se när två underbara vänner till oss gifter sig, och det är bara kul.

Toastmaster eller bestman?

Det är dock inte vilken vigselakt som helst. Kompisen och landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf – som inför säsongen skrev på för Premier League-laget Manchester United – ska gifta sig med Maja Nilsson.

Frågan är nu bara vilken uppgift som John Guidetti kommer att ha på bröllopet.

Enligt förbundskapten Janne Andersson ska anfallaren vara bestman och toastmaster.

Men det verkar vara något som Guidetti inte har koll på.

- Jag vet bara att jag ska på bröllop, inget mer än så, säger han.

- Min tjej har varit grym. Jag lägger fokus på fotbollen och jag ska bara åka dit. Jag vet inte vad som händer, det får ni fråga någon annan.

Har energi

Desto mer koll har 26-åringen på vilken roll han kommer att ha under fotbollslandslagets VM i Ryssland.

- Jag är väl en sådan spelare som lyfter andra, som gör att andra höjer sig till sin högsta nivå och att vi får ut det mesta av alla. Jag har den där energin runt mig, säger han.

- Vad jag vill få ut, vad laget vill få ut och vad hela svenska folket... Jag tror vi alla jobbar mot samma mål, vi ska göra ett så bra VM som möjligt och försöka komma så långt som möjligt.