Stefanos Tsitsipas lyfter SO-bucklan under överinseende av prins Daniel.
Stefanos Tsitsipas lyfter SO-bucklan under överinseende av prins Daniel.

Grekiskt genombrott: "Bästa dagen i mitt liv"

Det var dagen när ett 20-årigt grekiskt tennislöfte fick sitt stora genombrott. Efter två finalförluster tidigare i år slog Stefanos Tsitsipas till och tog karriärens första ATP-titel.

ANNONS
|

Den 16-rankade greken tog hela Stockholm i sin famn efteråt, men framför allt mamma och pappa som följde den historiska segern från läktarplats.

- Det är helt otroligt. Det är den bästa känslan man kan ha med stödet från mina föräldrar, sade Tsitsipas till Viasat.

Det blev också tredje gången gillt för 20-åringen i ATP-finalsammanhang. I två tidigare finaler under det här genombrottsåret, i Barcelona och Toronto, hade han stött på världsettan Rafael Nadal och förlorat.

ANNONS

- Jag är superglad och superexalterad. Det är inte lätt att gå in till en final efter två förluster, men jag har haft otur att ställas mot "Rafa". Den här titeln betyder supermycket, sade han.

Finalmotståndaren Ernests Gulbis är bara rankad 145:e i världen och fick kvala in i turneringen. Men letten var för fyra år sedan tia i världen och hade 6–0 i finalfacit i karriären.

Nu darrade han två gånger – bägge gångerna i tionde gamet när han skulle serva för att hålla sig kvar i första set och sedan i matchen.

Den talangfulle greken skriver nu in sig bland Stockholm Open-segrare som Björn Borg, John McEnroe och idolen Roger Federer.

- Jag tittade listan över segrarna när jag kom hit, det är otroligt. Det har varit en jättebra vecka och jag känner att jag är värd att hamna på listan, sade han.

ANNONS

Segern i Stockholm Open gav Tsitsipas motsvarande 1,1 miljoner kronor.

TT

ANNONS