Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dallas center Mattias Janmark. Arkivbild.

Grönborg tror på fler VM-förstärkningar

Dallascentern Mattias Janmark är en av de senaste NHL-spelarna som har tackat ja till VM-spel med Tre Kronor. Och fler kan det bli.

Rikard Grönborg kallar Tre Kronors nuvarande situation för att "leva i bubblan och bearbeta informationen" och "ett jäkla pussel".

Kort förklarat handlar det om lagbygget till VM i Danmark.

Förbundskaptenens och ledarstabens arbete har i dagsläget resulterat i att 16 NHL-spelare har tackat ja till turneringen, där ett av det senaste positiva svaret kom från Dallascentern Mattias Janmark.

"Gasa och köra"

- Vi sade att vi skulle gå ut och säg att det var nej för att vi inte hade hittat någon försäkringslösning som funkade för honom. Men när han kände sig bekväm med det vi hittade så var det bara gasa och köra. Vi jobbade hårt för vi ville gärna ha honom här, säger Grönborg.

- Det är en irrationell spelare som har producerat i NHL. Han hade en tuff säsong i fjol med sina skador och allt det där. Det är jättekul att se honom här och att han vill vara med och spela med Tre Kronor i en VM-turnering.

Förbundskaptenen är även inne på att Tre Kronor kan komma att förstärkas ytterligare med spelare från NHL, men även SHL och KHL.

- Det är några till men eftersom vi inte har fått "releasen" kan vi inte gå ut med att det är klart. Vi väntar på "releasen" och kommer säkert få några i dag (måndag) eller i morgon (tisdag), säger han.

Rakell och Lindholm klara

På måndagskvällen fick Grönborg besked från två svenskar i Anaheim: Rickard Rakell och Hampus Lindholm kommer till VM.

Colorados Gabriel Landeskog, Carl Söderberg och Patrik Nemeth är några som verkar finnas med i snacket kring VM. Likaså AK Bars Kazans Anton Lander.

- Nu är det flera lag som slagits ut, SM-slutspel är slut, KHL-slutspelet är slut. Det gäller för oss att hela tiden leva i bubblan och bearbeta informationen. Det är ett jäkla pussel, för vissa spelare har en viss profil och då måste de slåss mot andra med liknande profiler. Det är där vi är, säger Grönborg.

Utöver spelare från NHL och KHL verkar även Växjös Elias Pettersson finnas med i Tre Kronors tidiga VM-planer.

- Vi försöker bara få med de bästa spelarna, det spelar ingen roll var de spelar någonstans. Nu vet vi att NHL är världens bästa liga men han kommer att spela där nästa år. Han har en mycket ljus framtid framför sig, säger Rikard Grönborg och betonar att aktuella spelare från SHL:s finallag, Växjö och Skellefteå, kan komma ansluta under Sweden Hockey Games och då måste spela till sig en VM-plats.

- De får komma hit och slå sig in i ett VM-lag.