Golden State-stjärnan Kevin Durant, i mitten, linkar av planen skadad. Hans lag kunde ändå vinna över Houston.
Golden State-stjärnan Kevin Durant, i mitten, linkar av planen skadad. Hans lag kunde ändå vinna över Houston.

Golden State vann trots stjärnskada

Trots att storstjärnan Kevin Durant utgick skadad kunde Golden State dra ifrån och vinna NBA-kvartsfinalen mot Houston.

ANNONS
|

Milwaukee blev det första laget att ta sig till semifinal. Jonas Jerebko och de andra i Golden State kan avgöra natten mot lördag, svensk tid.

Den femte NBA-kvartsfinalen mellan Golden State och Houston blev en svängig historia. Hemmalaget Golden State tog snabbt ledningen i första perioden, och ledde med 31–17 i första pausen. I tredje perioden kom Houston tillbaka och plötsligt hade 57–43 blivit 72–72 inför avgörande perioden.

Visade kapaciteten

Men trots att Kevin Durant, en av lagets storstjärnor, fick kliva av planen i slutet av tredje perioden tydligt haltande med en skada i sin högra vad, lyckades Golden State hålla undan och vinna med 104–99.

ANNONS

- Vi var tvungna att gräva djupt i kväll. Och det sätt som vi svarade på efter Kevins skada – att det bara var att sätta in nästa kille från bänken som gjorde jobbet – visade vilken kapacitet vi har. Det ger oss styrka inför nästa match, säger storstjärnan Curry till TNT.

Jonas Jerebko gjorde entré på planen i den fjärde perioden. Svensken fick spela i fem minuter och stod för tre poäng och en retur.

Det är oklart om Kevin Durant kan spela den sjätte kvartsfinalen i Houston. Tränaren Steve Kerr var först orolig att Durant hade åkt på en hälseneskada.

- Men jag har blivit försäkrad om att det inte är hälsenan utan vaden, säger Kerr på presskonferensen.

- Om Kevin inte kan spela på fredag får vi fortsätta som i fjärde perioden i dag. Vi ska hitta ett sätt att klara oss utan honom.

ANNONS

Milwaukee till semifinal

Tidigare under torsdagen blev Milwaukee första lag att ta sig till semifinal i NBA-slutspelet. 116–91 mot Boston innebar seger med 4–1 i matcher i den kvartsfinalserien. Lagets grekiske poängkung Giannis Antetokounmpo låg bakom segern, med bland annat 20 poäng och åtta returer.

Det är första gången sedan 2001 som Milwaukee når semifinal. Längre än så har laget inte kommit sedan 1974, när legendaren Kareem Abdul-Jabbar spelade i laget. Den gången blev det finalförlust mot just Boston.

Nu får Milwaukee möta Toronto eller Philadelphia i semifinal.

TT

Fakta: NBA-slutspelet

Ställningen i kvartsfinalerna

Eastern conference:

Milwaukee–Boston 4–1 i matcher, Milwaukee vidare.

Toronto–Philadelphia 3–2 i matcher.

Western conference:

Golden State–Houston 3–2 i matcher.

Denver–Portland 3–2 i matcher.

ANNONS