Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stark tjej, Hyltebrukstjejen satte svenskt rekord i både bänkpress och marklyft.

”Gladiator” tog VM-silver efter nytt svenskt rekord

Ni har säkert sett henne som skickliga Kitsune i Gladiatorerna, men Jenny Adolfsson, 32, från Hyltebruk håller världsklass även i styrkelyft. - I VM i Sydafrika tog hon silver i 63-kilosklassen efter amerikanska idolen Jennifer Thompson.

Är VM-silvret din största framgång i styrkelyft?

– Ja, det får jag nog säga.

Vad är du mest nöjd med?

– Att jag klarade prestera trots press samt att jag satte två nya personliga och även svenska rekord – 112,5 i bänkpress och 177,5 i marklyft. När de andra svenskarna hade levererat dagen innan och tagit medalj så kände man ju såklart pressen att prestera bra själv också.

Kändes det som om du hade någon chans på guldet?

– Nä, Jennifer Thompson (USA) som vann är i en klass för sig. I böj gjorde hon 142,5 kg, 137,5 kg i bänk, och 197,5 kg i mark. Henne hade jag räknat bort för jag visste att jag inte skulle ha en chans på guldet, men att ta ett silver hade jag aldrig kunnat drömma om – tvåa efter min stora idol känns stort!

Hur kändes det att gå upp på prispallen och ta emot medaljen?

– Overkligt och häftigt att stå på pallen tillsammans med min idol Jennifer. Jag log rakt igenom hela amerikanska nationalsången. Nästa gång är det Sveriges nationalsång som ska spelas...

Berätta lite om hur det har varit att tävla i Sydafrika?

– Egentligen inte så stor skillnad från att tävla i Sverige. Ungefär samma klimat, de har ju sin vinter nu, även om det är samma tidszon. Det mesta är samma så man kände igen sig vilket var skönt.

Vad händer nu? Blir det semester i Sydafrika eller åker du hem och börjar träna inför nästa stora uppgift?

– Det blir 2 veckors semester här i Sydafrika. Jag ska besöka Kapstaden och åka på safari, men första veckan i juli väntar SM under SM–veckan i Borås. Om det inte finns så bra träningsmöjligheter här kan det bli svårt att göra en bra tävling på SM. Men om jag känner mig fit for fight och får möjlighet att träna här nere, kanske det blir ngt nytt svenskt rekord i bänk. Vi får se, men jag har mer att ge där..

Har du fler stora tävlingar i år?

Jag vet faktiskt inte hur resterande år kommer att se ut.. Beror på om det blir fler inspelningar av gladiatorerna och eventuellt andra tv-inspelningar men det är hemligt än så länge...

Vilket är nästa stora mästerskap som du satsar mot?

– Om det passar hade jag gärna kört VM i bänkpress som går i Sundsvall 2015 samt VM i klassisk SL i Finland nästa år. 2016 går VM i bänkpress här i Sydafrika igen. Det hade såklart varit jätteroligt att få komma tillbaka hit och ge Jennifer en match!

Finalen i Gladiatorerna gick i helgen. Vad minns du från den?

– Inte mycket. Bara att det vart en hård fight i ringarna och att utmanarna i finalen var de bästa hittills både på dam- och herrsidan. Riktiga atleter allihop!

Bild: Privat

Lär mer om Falkenbergs FF här