Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glad Tornéus till första VM-finalen

Michel Tornéus är för första gången klar för en VM-final utomhus. 8,07 i första kvalhoppet säkrade finalplatsen direkt.

Michel Tornéus gör sitt femte VM utomhus, men har tidigare faktiskt aldrig varit i final. Men nu lyckades Tornéus, efter en säsong där han har bytt teknik och hoppningen har svajat en hel del. Med en perfekt plankträff flög han 8,07 meter och säkrade omedelbart en plats i finalen.

Glädjen gick inte att ta miste på när Tornéus kom gående från den fullsatta arenan.

- Det var väldigt skönt att sätta det i första. I morgon är det bara att ösa, säger han.

Trivs i London

Det var i London som han försmädligt missade medalj med en centimeter i OS för fem år sedan, men sedan har finalmissarna i de allra största mästerskapen avlöst varandra. Tornéus har i tur och ordning missat final i VM i Moskva, VM i Peking och OS i Rio. Men det är ingen tvekan om att Tornéus trivs extra bra på Olympiastadion i den brittiska huvudstaden.

- Det är kul att vara här inne. London, det här är det bästa. Det finns inget bättre mästerskap att vara på. Jag är otroligt glad att jag får vara med i final i morgon och jag ska verkligen gå in och kriga och göra mitt bästa, säger han.

"Så långt som möjligt"

Tricket för att lyckas i VM är att inte tänka för mycket på tekniken.

- Det går inte att gå in och peta för mycket nu, det sätter bara griller i huvudet när man ska springa nerför ansatsbanan. Vi får se om tränarna har någon detalj som det vill att jag ska tänka på i morgon, men det handlar bara om att hoppa så långt som möjligt. Jag vill inte tänka mer än så, säger 31-åringen.

Det räckte till slut med 7,91 för att ta sig till finalen. Tornéus var femma i kvalet, där tjecken Radek Juska hoppade längst med 8,24.