Gekåsägaren tangerade sitt personbästa i Carrera Cup.

En bil som krånglade var nära att förstöra festen, men Gekåsägaren Thomas Karlsson kom tillbaka med besked och slog kungligheten.

ANNONS
|

Under lördagseftermiddagen var det dags för det andra heatet av Porsche Carrera Cup på Falkenbergs motorbana. Med i racet fanns bland annat ägaren av Gekås Thomas Karlsson och prins Carl Philip Bernadotte.

I tävlingens första heat hade Karlsson tvingats avbryta loppet medans prinsen gled in på en niondeplats.

– Jag var inblandad i en incident i första så att jag fick bryta, ett trasigt styrstag stoppade mig. Det var en speciell känsla att komma tillbaka efter det, säger Thomas Karlsson.

Men han kom tillbaka, och som han gjorde det. Gekåspampen hade plats nummer nio i startfältet och inför det sista varvet hade han kört ikapp två förare och rullade in på en sjundeplats.

ANNONS

– Det kändes bra, räknar man bort gästförarna som är inbjudna och inte ingår i serien så blev jag femma. Det har jag blivit en gång i Carrera Cup tidigare åren jag har kört. Det var fantastiskt bra, säger Karlsson.

I och med dagens resultat plockar Karlsson även viktiga poäng i deltävlingen i mästerskapet ”Masters Cup”.

– Vi har en egen klass, vi kör i samma race men vi räknar poäng i Masters där vi killar över 40 är med. Det var min team kompis Magnus Öhman som kom före mig i Masters det här racet så det är ändå helt okej, säger Karlsson.

Stallkompisen prins Carl Philip vann i det första heatet deltävlingen och är en av kandidaterna till att ta hem hela Masters, men inte om Karlsson får bestämma.

– Prinsen är ju rookie i serien så vi får försöka hålla honom bakom. Nu vann han i första racet och han lär bli jättesnabb och har vunnit STCC-lopp, så han är absolut en av kandidaterna. Men det är klart att jag ska försöka vinna det, säger Karlsson.

Läktarna runt motorbanan ekade dock tomma trots Karlssons fina lopp och kungligheter på plats. Folkhälsomyndighetens beslut om begränsningar på 50 personer vid evenemang gäller även inom motorsporten.

ANNONS

– Det är speciellt, det känns mer som en testdag då vi träffas och testar med alla teamen. Men under själva loppen så är man så fokuserad och då kan man inte tänka på det. Vi får hoppas att man släpper på det snart så att publiken kan komma hit igen, säger Karlsson.

Vinnare av dagens andra heat blev fjolårsvinnaren av hela mästerskapet Lukas Sundahl. Föraren ledde från start fram till mål och rullade in som etta precis som han gjort i det första heatet.

LÄS MER: Prins Carl Philip om dagen på Falkenbergs motorbana

ANNONS