Galtabäck jagade förgäves

Noll poäng var nära att bli en. Men det kunde lika gärna blivit tre. - Domaren avgjorde, ansåg Galtabäcks tränare Calle Åkesson.

|

Åsa har inte spelat hemma på hela säsongen.

"Hemmamatcherna" har istället spelats i Frillesås.

- Bedrövligt, dundrar Åsas tränare Hans Persson.

Gräsmattan på Åsa IP liknar mest en maskodling och därför är ÅIF förpassat några kilometer norrut till Frillesås nya fotbollsanläggning.

Under matchens första kvart var det vinröda bortalaget spelförande. Med vinden i ryggen pressade det tillbaka Åsa i bottenmötet.

- Första kvarten är jag riktigt nöjd med samt hela andra halvlek, sa Calle Åkesson.

Ola Bengtsson gav gästerna ledningen efter femton minuter. En frisparkskanon i krysset strax utanför straffområdet ställde Åsas exallsvenske målvakt Håkan Eriksson.

Bara minuter senare kvitterade Åsas bollkäre Enes Kocanovic genom en distinkt och vacker avslutning i bortre gaveln.

Åsa hade inför matchen gjort fem mål och släppt in två.

- Försvaret är mycket bra, det går inte att klaga på något där. Framåt hade jag önskat mycket mer. Men denna match skapade vi väldigt mycket, det har vi inte gjort tidigare, sa Persson.

Åsa tryckte på rejält i andra halvlek.

Andreas Rörberg gjorde omgående 2-1 med en läcker vrickning.

Med kvarten kvar kom den första omdiskuterade situationen. Åsas skicklige mittback Martin Rastborg täckte i straff-området. Med båda händerna, ansåg Galtabäcks spelare.

- Vi borde fått straff där och frågan är om Åsas spelare inte skulle blivit utvisad, han förhindrade en målchans, sa Galtabäcks tränare Calle Åkesson.

Åsas tränare Hans Persson var mer diplomatisk:

- Det såg kanske ut som straff, men det var tveksamt.

De svartgula tryckte sedan på allt mer medan fysiskt starka Galtabäck kontrade.

Snabbe Andreas Rörbergs skott räddades av en back på mållinjen sedan målvakten blivit bortfintad.

18-årige Daniel Nilsson träffade insidan av stolpen på ett långskott. Returen var nära att styras i mål av en Galtabäckförsvarare. Christer Molin missade däremot inte.

Ensam med målvakten lobbade han in 3-1.

Galtabäck ville dock ha det till offside då Enes Kocanovic skulle hjälpa bollen över mållinjen.

- Tycker nog att det var en ganska klar offside. Vi har inget riktigt flyt, men det blir allt bättre. Jag har hopp inför framtiden, sa Calle Åkesson.

Målen: 0-1 (15) Ola Bengtsson, 1-1 (18) Enes Kocanovic, 2-1 (46) Andreas Rörberg, 3-1 (89) Christer Molin, 3-2 (90) Kent Pettersson.