I matchens sista minut hittade Vittsjö en kvittering till 2–2, vilket innebar tappad serieledning för Göteborg.

Göteborgs tunga tapp: "Paniken kom över oss"

Ett formstarkt Göteborg FC såg ut att gå mot ännu en vinst. Men sista halvtimmen kollapsade laget och på tilläggstid tappade man såväl ledningen som serieledningen när Vittsjö kvitterade till 2–2.

|

Göteborg FC har inte förlorat en match sedan juni och lagets spelare är inne i en riktigt formstark period.

Det såg också länge ut som att serieledaren skulle kassera in ännu en seger i jakten på ett historiskt SM-guld.

Lagets vassaste målskytt Rebecka Blomqvist nickade in 1–0 redan efter knappt tre spelade minuter och gav hemmalaget en drömstart på matchen.

Rubensson med nytt mål

Landslagsspelaren Elin Rubensson har tidigare sagt att hon aldrig spelat bättre än nu och efter sina två mål i vinsten mot Linköping senast fixade hon ytterligare ett mål mot Vittsjö.

Ett inspel från vänster gick förbi flera spelare och Rubensson höll sig påpassligt framme vid den bortre stolpen och nickade in 2–0 efter 17 minuter.

- Vi kunde gjort 3–0, 4–0, 5–0, ja 9–0, vi var så överlägsna, säger tränaren Marcus Lantz till TT.

Vittsjö fick trots allt vittring på poäng efter en snöplig miss från Göteborgs lagkapten Beata Kollmats. En svag hörna – men svagare rensning – i ett regnblött Göteborg letade sig in i mål efter en timmes spel.

- Det var som att paniken kom över oss, att laget var på väg att tappa det och att vi skulle ha avgjort för länge sedan. Det blev en oerhört stressad sista halvtimme, säger Marcus Lantz.

Sen kvittering

Klockan hade sedan tickat upp mot 94 minuter när Sofie Junge Pedersen fick bollen fri i straffområdet och danskan var iskall när hon kvitterade till 2–2 i en match där Vittsjö saknade båda sina tränare som var avstängda efter att ha visats upp på läktaren i förra matchen.

För Göteborg innebar poängtappet att man passeras av Piteå i tabelltoppen. Piteå leder nu damallsvenskan på 36 poäng, poängen före Göteborg, medan FC Rosengård, som förlorade med Linköping, ligger tre poäng bakom.

- Vad Piteå gör skiter jag fullständigt i. Förlorar vi de fem sista matcherna finns inget guldrace att prata om. Vi måste prestera så mycket bättre än i dag annars är vi inte ett lag som ska vara där uppe, då kommer vi inte att vinna några medaljer.

Marcus Lantz menar att laget som vid samma tid i fjol låg på nedflyttningsplats kan ha drabbats av lite nervositet.

- Vi får se hur laget tacklar detta nu, vi som ledare ska hjälpa och stötta såklart. Just nu är vi bara jättebesvikna, men vi får se till att ladda om.