Trelleborgs Zoran Jovanovic träffar Tobias Hyséns huvud med en spark i femte tilläggsminuten, i ett läge där Göteborg tryckte på mot för en kvittering med bara sekunder kvar. Jovanovic fick rött kort direkt, och Göteborg kvitterade till 2–2 på frisparken som följde.

Göteborg kvitterade efter smäll mot Hysén

IFK Göteborg tog en poäng mot tabelljumbon Trelleborg tack vare kvittering till 2–2 på frispark av Giorgi Kharaishvili i tionde tilläggsminuten. Strax innan hade Tobias Hysén körts av planen på bår efter en otäck spark i huvudet.

|

Det var två lag i kris som möttes på Gamla Ullevi, och inget av dem fick jubla efteråt. Trelleborg är utan seger i sina 15 senaste seriematcher.

IFK Göteborg har tre poäng från sina sju senaste matcher, och hotet om att behöva kvala för att stanna i allsvenskan blir allt mer överhängande.

Göteborg tog ledningen efter två minuter genom Sebastian Olsson. Men Trelleborg gjorde en bra första halvlek och Robin Nilsson kvitterade.

Efter paus dominerade "Blåvitt", men Trelleborg gjorde 2–1 genom Felix Hörberg i en snabb kontring.

Det kändes rättvist att Giorgi Kharaishvili kvitterade med en fin frispark i slutsekunderna.

Spark i huvudet

Men den största dramatiken hade utspelats några minuter tidigare, när Trelleborgs Zoran Jovanovic och hemmalagets Tobias Hysén rusade från var sitt håll mot samma höjdboll utanför gästernas straffområde.

Zoran Jovanovics höga spark träffade Hysén med sulan före på sidan av huvudet. Domaren Patrik Eriksson visade Jovanovic rött kort direkt. Tobias Hysén kördes ut på bår med stödkrage, men var som vanligt en stund efter matchen.

- Det var en jävla smäll. Jag har ont i huvudet. Men nacken klarade sig ändå, det var ju det viktiga, säger 36-årige Hysén, som gör sin sista säsong på elitnivå.

- Jag såg väl att han skulle gå på bollen. Men det var ju 30 sekunder kvar, så det var bara in med huvudet och hoppas att han missar, typ. Men det löste ju sig ganska bra, så man får väl säga att det var värt det, resonerar Tobias Hysén.

Det var den efterföljande frisparken som gav 2–2.

"Bedrövligt"

Men Göteborg är inte nöjt med matchen.

- Det är bedrövligt, rent ut sagt. Att vi gör mål så tidigt och sen blir så rädda som vi blir. Att den tekniska nivån hamnar på en nivå som är undermålig, säger Tobias Hysén.

Trelleborgs tränare Patrick Winqvist hade starka känslor efter matchen, och konstaterade att båda lagen haft chans till tre poäng.

- Vi hade kanske det klaraste greppet, tycker Winqvist, och påminner även om en situation där Trelleborg kanske borde fått en straff strax före paus.