Göteborgs Pauline Hammarlund, höger, har drabbats av en allvarlig skada och blir borta från spel i flera månader. Arkivbild.
Göteborgs Pauline Hammarlund, höger, har drabbats av en allvarlig skada och blir borta från spel i flera månader. Arkivbild. Bild: Thomas Johansson/TT

Göteborgsstjärnan skadad – missar EM-kval

ANNONS

Göteborgs anfallsstjärna Pauline Hammarlund har drabbats av en meniskskada i ena knät, tvingas till operation och blir borta i upp till tre månader, meddelar fotbollsklubben på sin webbplats.

25-åringen tvingas därmed lämna återbud till Sveriges EM-kvalmatch borta mot Lettland den 3 september.

"Vi lider med 'Pallo', som tagit sig tillbaka på ett fantastiskt sätt efter förra årets skadeproblem", säger Göteborgs sportchef Lasse Svensson i ett uttalande.

Hammarlund, som var en av skrällarna när Peter Gerhardsson tog ut EM-kvaltruppen under tisdagen, har gjort åtta mål på tolv damallsvenska matcher den här säsongen och ligger på delad andraplats i seriens skytteliga. Ett mål bakom anfallspartnern Rebecka Blomqvist.

ANNONS

Rättad: I en tidigare text angavs felaktig information kring Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvists målskördar. Blomqivst har gjort nio mål och leder skytteligan ensam, före Hammarlund som är delad tvåa.

ANNONS