Nashvilles målvakt Pikka Rinne firar segern tillsammans med Craig Smith och Austin Watson. Calle Järnkrok gjorde ett av målen.

Fullträff för Järnkrok när Nashville vann

Calle Järnkrok gjorde mål när Nashville vann mot St Louis med 2–1. Han fick en försenad julklapp av Filip Forsberg, blundade och sköt.

|

NHL-ishockeyn är i gång igen efter tre dagars juluppehåll.

- Vi förlorade tre raka innan breaket så det var skönt att vinna igen, säger Calle Järnkrok till Aftonbladet efter segern.

I slutet av andra perioden fick han pucken av Filip Forsberg och satte 2–0 med ett direktskott.

- Jag fick en bra passning av Filip och blundade och sköt, säger han till Aftonbladet.

Det var Calle Järnkroks tionde mål för säsongen.

De regerande mästarna Pittsburgh vann med 5–4 efter straffar mot Columbus. Patric Hörnqvist gjorde två assist, varav en på det viktiga 4–4-målet med drygt en minut kvar av ordinarie tid.

Även matchen mellan New York Rangers – utan målvakten Henrik Lundqvist – och Washington avgjordes på straffar. Efter full tid och förlängning i Madison Square Garden stod det 0–0.

Under straffavgörandet lyckades först norske stjärnan Mats Zuccarello och därefter Rangers svensk Mika Zibanejad sätta varsin puck samtidigt som gästerna bommade.

- Det var kanske inte den hockey man hade hoppats på. Lite kommer man av sig när man vare sig spelar eller tränar på tre dygn, säger Mika Zibanejad till Aftonbladet men är ändå nöjd med vinsten.

Elias Lindholm stod för en assist när hans Carolina besegrade Montreal med 3–1. Även Jesper Bratt fick poäng när hans New Jersey vann mot Detroit med samma siffror, 3–1. Bratt passade fram till ett av schweizaren Nico Hischiers två mål.

Mattias Janmark gjorde sitt sjunde mål för säsongen i Dallas bortamöte med Minnesota. Men det var Minnesota som vann med 4–2.