Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blev en kortvarig tävling för Angelica Bengtsson i regnet i Sollentuna.

Frustrerad Bengtsson behövde bara ett hopp

Ett hopp – 4,48 meter – räckte för att Angelica Bengtsson skulle ta hem Sollentunas GP. Men särskilt nöjd var den svenska stavhopparen inte. Vädret ställde till det. Rejält.

När stavhoppstävlingen i Sollentunas Grand Prix drog igång sken solen. Ribban låg på beskedliga 3,30 meter och fältets storstjärna Angelica Bengtsson satt vid sidan av och tittade på.

Den svenska rekordhållaren hade bestämt sig för att gå in på 4,48 – och när det till slut blev hennes tur att hoppa hade inte bara hela övriga fältet rivit ut sig. Himlen hade även öppnat sig. Regnet forsade ner och när Bengtsson hade klarat sin ingångshöjd, och vunnit tävlingen, gav hon upp. Efter ett misslyckat försök på 4,68 bröt hon.

- Det såg ju väldigt bra ut. Jag blev nästan lite nervös för att jag inte skulle kunna skylla på något. Men så kom vinden, men det fanns fortfarande inget att skylla på. Men sedan regnet... jag ville inte ge upp, så jag försökte verkligen, säger Bengtsson.

- Men så fort jag blev torr i händerna blev jag ouppvärmd i stället. Syftet med tävlingen var att tänka på tekniken, ha kul och vinna. När det började regna var det inte kul längre.

"Kul att tävla själv"

Bengtsson var inte helt tillfreds med att behöva vänta så länge på att kliva in i tävlingen.

- Det var lite synd att tävlingen höll på så länge och att jag inte fick lov att hoppa. Det hade varit kul att hoppa själv. Men jag vann i varje fall. Det var ett bra hopp, och uppvärmningen kändes bra, säger hon och skrattar.

Angelica Bengtsson är annars i fin form, för två veckor sedan satte hon svenskt rekord då hon klarade 4,76 i Diamond League-tävlingen i Rom.

- Jag har redan vunnit i år, jag har satt svenskt rekord och kvalat in till det jag vill, säger hon.

Lindh visade fin form

En annan landslagsfriidrottare som visade att formen är god var Lovisa Lindh. Hon satte nytt årsbästa på 800 meter med tiden 2.01,79.

- Jag kände mig väldigt bra i kroppen, säger hon.

- Så det var lite sådär när det började regna. Men jag försökte tänka att jag är från Göteborg och van vid det här. Jag försökte ta chansen och bara ösa på.

Lindh var ungefär en sekund från VM-kvalgränsen.

- Får jag några lopp till i kroppen ska det nog gå bra. Jag har varit nere på de tiderna förut.

I damernas höjdhopp klarade mångkamparen Bianca Salming 1,87 meter. Sofie Skoog fick nöja sig med 1,83. Efter tävlingarna i Sollentuna meddelade förbundskapten Karin Torneklint att stavhopparen Michaela Meijer och 800 meterslöparen Andreas Kramer får VM-biljetter till mästerskapet i Doha i höst.