Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand och Varbergs tränare Joakim Persson efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Varberg. Bild: SUVAD MRKONJIC
Kalmars tränare Nanne Bergstrand och Varbergs tränare Joakim Persson efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Varberg. Bild: SUVAD MRKONJIC

Mattias Nilsson: Frustrationen lyste igenom, men det var lätt att förstå

Med huvudet sänkt och blicken i bordet försökte Joakim Persson bita ihop. Men det gick inte. Och jag förstår honom fullt ut.

Det hör till jobbet som elittränare och gå in på en presskonferens efter match och ge sin syn på vad som hänt. Även om det är ganska tätt inpå slutsignal och känslorna kan vara ”all over the place”. Joakim Persson har gjort det otaliga gånger tidigare och allt som oftast gör han det på ett skickligt, underhållande och ärligt sätt. Rakt på sak. Inga krusiduller. På ett sätt uppfriskande, och till och med sällsynt i Allsvenskan.

Det gjorde han även efter bortakrysset mot Kalmar FF.

Men frustrationen syntes all världens väg.

Första allsvenska målet

För det är ju som Joakim Lindner sa efteråt. Hade hans första allsvenska mål blivit godkänt kanske matchen tagit en helt annan riktning än kämpa, slit och fysik. Då hade Kalmar, som slåss i absoluta botten, tvingats ta kliv framåt i planen, vilket hade öppnat upp för det Bois pressande offensiv.

Visst, man kan ta den enklaste vägen genom att skylla på tre domherrar när inte resultatet eller resultaten går ens väg. Men den här gången kändes det så uppenbart.

”Jag är långt bakom Zacke när jag får bollen”, menade Lindner.

Det är sånt där som kan få alla som andas, tränar och svettas fotboll x antal timmar i veckan att känna att det är meningslöst att gå till jobbet.

Domarna kommunicerar med öronsnäckor. De har ögonkontakt. De har ganska gott om tid på sig att fatta beslut. I alla fall om man jämför med andra sporter som ishockey och innebandy.

Nu vet jag inte vad Kristoffer Karlsson har för bakgrund. Men jag tycker i alla fall det är underskattat med aktiva spelare som sadlar om till domare efter karriären. Mer sånt. Det gagnar inte minst spelförståelsen hos kåren.

Det är hypotetiskt, men just det målet kunde ha banat väg för en viktoria. Som hade varit blytung för Bois - i helt rätt läge efter två raka torskar. Då hade man på allvar sågat Kalmar FF i fotknölarna och varit elva poäng före. Nu skiljer det fortfarande åtta poäng. Och Blåvitt-matchen blir desto viktigare. Jag säger inte att Bois måste vinna den, men vid förlust kan nerver absolut smyga sig in.