Djurgården besegrade Linköping med 3–1 hemma på Hovet i Stockholm i lördagens SHL-omgång.

Friskare Engqvist saknades igen när Dif vann

Djurgårdens segertåg på Hovet fortsätter. I lördagens SHL-omstart mot tabellsjuan Linköping så kom Stockholmslagets 17:e seger på 23 hemmamatcher den här säsongen.

|

Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist missade OS i Pyeongchang på grund av en hjärnskakning borta mot Mora (4–0) på annandag jul.

30-årige Engqvist, som den här säsongen gjort tio mål och elva assist på 23 SHL-matcher, tränar nu för fullt, enligt Aftonbladet. Men han återfanns utanför Stockholmslagets laguppställning för 18:e matchen i rad när Linköping besegrades med 3–1 hemma på Hovet.

"Riktigt skönt"

Djurgårdens stora matchhjälte blev Markus Ljungh som direktsköt det avgörande målet i powerplay med drygt en minut kvar av den tredje perioden. Sjundeplacerade Linköpings målvakt Jonas Gustavsson såg ut att fånga skottet med plockhandsken, men tappade in pucken.

- Riktigt skönt då det var en jämn match. Så klart skulle den avgöras i powerplay, sade Markus Ljungh till C More, enligt Expressen.

"Chans mot alla"

Patrik Lundh fastställde slutresultatet i tom bur under slutminuten av matchen som länge stod 1–1 efter ett första ledningsmål från Djurgårdens Marcus Davidsson och 1–1-kvittering från Linköpings Andrew Gorden i numerärt överläge.

Segern, den 17:e på 23 hemmatcher den här säsongen, innebar att Djurgården befäste andraplatsen i SHL bakom serieledande Växjö. Blott sex omgångar återstår innan SM-slutspelet drar igång. Djurgården har inte vunnit SM-guld sedan 2001, men i år kan den 17-åriga segertorkan nå sitt slut.

- Vi har en chans mot alla lag i slutspel. Det vore jäkligt kul att gå långt och spela för fullsatta läktare, säger forwarden Mikael Ahlén till Aftonbladet.