Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frillesås BK hämtar in Markus Fremstad, 20, från norska Stabæk. Bild: Frillesås Bandy
Frillesås BK hämtar in Markus Fremstad, 20, från norska Stabæk. Bild: Frillesås Bandy

Frillesås sista (?) pusselbit inför säsongen – norsk anfallstalang

Frillesås fortsätter bygga laget inför nästa säsong.
Senaste nyförvärvet: norske anfallstalangen Markus Fremstad, 20, från Stabæk.
– Det känns jättebra, det glädjer mig mycket att komma hit, säger Markus.

Fremstad är trots sin unga ålder redan meriterad i norsk bandy, där han tillhört Stabæks seniorlag i fyra säsonger varav två slutat med norskt guld. Dessutom har han vunnit två juniorguld i Norge, samt tagit VM-brons med det norska U19-landslaget.

– Det är en bra skridskoåkare, jätteduktig på att hitta målet, en väldigt ambitiös och seriös kille som vill satsa framåt och bli bra i bandy. Det är därför han vill till Sverige och Elitserien, för att han ska kunna utvecklas ännu mer, säger Frillesås sportchef Christer Lind.

Tränare Larsson bakom värvningen

Det är Frillesås tränare Jesper Larsson som haft koll på Fremstad och som lade grunden för övergången. Larsson, som är förbundskapten för Sveriges U19-landslaget, har stött på Fremstad när anfallaren spelat för det norska U19-landslaget.

– Han har både de kontakterna och dessutom tycker han om att leta efter ungdomar som det kan finnas potential i som han kan utveckla. Det är därför han har ungdomar som förbundskapten så han tittar mycket på sånt och ligger på att vi ska föryngra. Och det måste vi också göra på sikt, för att truppen är lite äldre, säger Christer Lind.

Vad hoppas ni på från Markus i år?

– Det blir säkert en utmaning för Marcus men han är väldigt ambitiös och seriös och han kommer över hit för att bli ännu bättre och han kommer säkert ta steg när han får träna med så många duktiga elitseriespelare som vi har.

”Alltid velat leva på bandyn”

Kontraktet är skrivet för den kommande säsongen, men båda parter är öppna för en fortsättning om det fungerar bra. Flyttlasset från Norge till västkusten går i början av augusti och Markus tror att steget till Frillesås blir ett bra kliv i karriären.

– Jag har alltid haft en dröm om att leva på bandyn. Sedan är det bara en fråga om tid och om det blir av. Men jag tänker att jag får fokusera på att bli bättre och bättre, så får jag se vad som är möjligt, säger Markus.

Var det ett svårt beslut att lämna Stabæk för Frillesås och Sverige?

– Det var inte så svårt egentligen för det är något jag alltid har velat göra. Men det är klart att det är lite tankar och vemod innan man bestämmer sig.

”Sitter lugnt i båten”

Fremstad hade kontrakt med Stabæk i ett par säsonger till, men parterna lyckades komma överens om en lösning där 20-åringen kunde ta nästa kliv i karriären.

– Vi kommer ge dem en liten kompensation baserat på hur många matcher han spelar för oss. Men det är bara en liten kompensation och vi kommer även köra någon träningsmatch mot dem som en kompensation, säger sportchef Lind.

Markus Fremstad är den 18:e spelaren i truppen och Lind är i stora delar nöjd med sitt bygge inför nästa säsong.

– Vi sitter lite lugnt i båten. Vi tycker att vi har fått till en bra trupp och staben runtomkring. Eventuellt blir det någon spelare längre fram, säger Lind som har kontakt med mittfältaren Robin Mohlén om en möjlig fortsättning.

– Han har en situation med jobb och familj som måste lösas på ett bra sätt. Vi får se var det landar.

Mer förberett än innan

Lind menar att känslan är att Frillesås är mer förberett nu än tidigare säsonger.

– Vi är riktigt väl förberedda i år och vi ska försöka att inte ha den här första delen med uppförsbacke i november och december där vi haft det jobbigt. Vi ska försöka att komma lite mer förberedda nu och vi har bland annat kunnat träna lite mer på större is nu under försäsongen.

Läs mer: Frillesås detaljer från att värva Johannes Gustavsson

Läs mer: Jakob Jenefeldt klar för Frillesås BK - och Gustav Friman stannar

Lär mer om Falkenbergs FF här