Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Frida Wallbergs nya liv - i Halmstad

Det har snart gått tre år sedan kvällen då Frida Wallberg skulle försvara sin WBC-titel, men som blev kvällen då hennes liv förändrades för alltid. Matchen mot sviterna från hjärnblödningen pågår än, men nu i Halmstad.

– Jag har fått hårdare slag och det stör mig att det hände. Jag minns fram till fjärde ronden, det här känns bra, det här har jag, tänkte jag.

Frida Wallberg blir arg och frustrerad när hon tänker på den där kvällen, den 14 juni 2013, när hon gick upp mot australiensiskan Diana Prazak i Stockholm. Wallberg gick i golvet i den åttonde ronden, reste sig men efter nästa smäll avbröt domaren matchen.

En tilltygad Wallberg fördes till Karolinska universitetssjukhuset och opererades akut, klarade livet, men hjärnblödningen förföljer henne än. 

– Det är som att tiden har stått stilla efter det. Som att livet har stannat upp, funderar 33-åringen.

Wallberg led av migrän redan innan hjärnblödningen, och nu, när det är som värst, drabbas hon av akuta anfall. Som i Göteborg för ett år sedan då hon tvingades tvärnita mitt på Avenyn.

– Det var panik. Jag stannade mitt på vägen, tappade balansen och spydde bland buskarna.

Ambulans tillkallades och sen fick Frida spendera tre dagar på sjukhus. I februari hade ex-fightern från Åtvidaberg ett likande anfall, men sedan dess har det varit lugnt.

– Det har aldrig gått så lång tid utan anfall som nu så det känns väldigt positivt. Jag är lite trött i dag, men jag har haft ganska bra dagar senaste tiden. Inte så mycket huvudvärk. Jag har börjat vila på dagarna och då känner jag mig inte lika trött i hjärnan som jag brukar, berättar Wallberg som även tampas mot värk och koncentrationssvårigheter.

I samband med intervjutillfället passar HP-sporten på att köra ett styrketräningspass tillsammans med Sveriges bästa kvinnliga proffsboxare genom tiderna.

Träningen är fortfarande en vital del av hennes liv, hennes medicin, som hon beskriver det. Rygg och axlar står på schemat, och Wallberg visar att hon än i dag är stark som en oxe.

– Jag mår mycket bättre när jag tränar. Numer blir det fyra pass i veckan, för läkarna har sagt att jag ska dra ner på det, berättar Frida som inte sällan tränade två pass om dagen tidigare, ”det är ju vad jag är van vid”.

För ett drygt halvår sedan valde Wallberg att för första gången efter hjärnblödningen gå upp i boxningsringen igen. 

– Då var man nervös över hur man skulle reagera. Men tekniken satt kvar, den sitter i ryggmärgen.

Lär mer om Falkenbergs FF här