Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik nöjd och missnöjd med starten

Fredrik Larsson fick en bra start på säsongen. Två tredjeplatser blev facit och stallkamraten i Westcoast Racing, Richard Göransson, vann ett heat och var tvåa i det andra. – Om vi inte har gjort det tidigare så har vi i alla fall satt oss i respekt nu, konstaterade Fredrik Larsson.

STCC

Falkenbergsföraren Fredrik Larsson var snabbast av alla i det första kvalet och inkasserade därmed pole position till premiärracet. Men den förvaltade han inget vidare.

– Det är så nära kärringstopp man kan komma. Den jädra starten kommer gräma mig länge, suckade Fredrik som tappade från första till tredje plats.

I sin iver att ta sig förbi Polestars Robert Dahlgren, som tog starten men saknade grepp i däcken och snabbt blev omkörd av Richard Göransson, gjorde en frustrerad Fredrik bort sig i svängen efter start- och målrakan.

– Det är så jävla svårt att gå om på innern där, man stängs ju ihjäl, så jag testade på yttern men det blev inte bra och jag fick Volvobilarna i sidan.

Både Thed Björk och Linus Ohlsson smet om på innern. Men i mål var Fredrik likväl trea efter två fina omkörningar – med defekt bil.

'Men törnarna gjorde att Larssons team inte fick till inställningarna till heat två och det grusade förhoppningarna om seger.

– Jag hängde inte med helt enkelt, konstaterar Fredrik som dock höll tre jagande Volvobilar på behörigt avstånd från sin tredje plats.

Och efter första ronden kan storsatsande Polestar Racing konstatera:

– Det är 1–0 till Westcoast, ler Richard Göransson.

Premiärhelgen på ett soligt och vårvarmt Knutstorp Ring kunde nästan inte ha börjat bättre för Halmstadteamet Westcoast Racing. Richard Göransson inledde ursinnigt och utklassade alla konkurrenter i det första racet och följde upp det med en stabil andra plats i race två bakom Volvos Thed Björk som vann tack vare sin ”demonstart”.

– En fantastisk helg och att åka härifrån som mästerskapsledare med en pole, en seger och en andra plats är ju grymt bra får man väl säga, sa Richard efter att krutröken hade lagt sig på Knutstorp Ring.

I och med vinsten i första racet tog Örebrosonen sin 38:e STCC-seger i karriären. Ingen har tagit fler och ingen har heller vunnit fler mästerskapstitlar än Richards fyra. De två senaste säsongerna har det mesta emellertid gått snett. Den våldsamma premiärkraschen på Jylland begravde titelchanserna 2011 och ifjol avlöste motgångarna varandra vilket resulterade i en, för Richards del, allt annat än godkänd sjätte plats i mästerskapet. Då fick Halmstadteamet jaga i uppförsbacke redan från start – nu är det tvärt om.

– Jätteviktigt att inleda så här. Jag är ute efter min femte STCC-titel i år och då får man ta tillvara på alla poäng man får. Sedan är jag väldigt glad för Dick (Jönsson-Wigroth, teamchef) och Westcoast, vi har hittat glädjen igen efter ett fjolår som till och med nästan fick Dick att tappa suget, så därför var detta extra viktigt.

Westcoast Racings tredje förare, Robin Rudholm, kvalade in som åtta och sexa, och i racen blev han sjua i båda.

Prins Carl Philip visade upp en överraskande fart i sin STCC-debut, men snurrade av banan i båda racen vilket resulterade i en elfte plats och en jumboplats.

Lär mer om Falkenbergs FF här