Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Fransson. Arkivbild.

Franssons smärta efter vådaskottet

Backen Johan Fransson fick ett monsterskott på benet av ryske stjärnan Ilja Kovaltjuk i 1–3-förlusten mot Ryssland. Enligt Tre Kronor läkare Peter Ström klarade Fransson vådaskottet förhållandevis bra – förutom smärtan:

Bedömningen på torsdagskvällen var att han hade drabbats av en mjukdelsskada.

Om han kan spela i Tre Kronors nästa match mot Sydkorea på lördag är osäkert.

- Vi får se i morgon hur det känns. Smärtan får avgöra, men det kanske är lite kort tid. Vi har lagt på ett tryck så att det inte ska svullna upp, sade Ström.

Fransson täckte skott när svenskarna var hårt pressade i numerärt underläge. Han tvingades spela vidare runt en halvminut innan han kunde byta. Något mer spel blev det inte sedan.

"Krigade på bra"

- Han krigade ändå på bra, det måste man säga, sade Ström.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg var, trots förlusten, nöjd med flera saker – bland annat offerviljan.

- Jag tycker det var en hel del bra sekvenser som vi kan ta med oss. Vi gjorde ett riktigt bra jobb framför eget mål där vi tog bort deras klubbor och vi spelade väldigt tajt när de fick snurr på oss. Offerviljan och kampen var riktigt bra, vi låg i skottlinjen och gjorde skitjobbet. Sedan börjar vi riktigt bra och gör det bra i första perioden, sade Grönborg.

- I andra perioden tycker jag de fick vända på oss lite för mycket, vilket vi korrigerade till den tredje perioden. De fick de här spelvändningarna och långa anfallen som vi inte ville ha mot oss.

Tillbaka till skrivbordet

Nästa gång Tre Kronor kan stöta på Ryssland är i OS, även om de då kallas Olympic Athletes of Russia.

- Det är ett skickligt lag, så det är bara att gå tillbaka till skrivbordet. Vi ska hem och se matchen igen, sade Grönborg.