Frankfurts Mijat Gacinovic, höger, under Europa League-semifinalen mot Chelsea.

Frankfurt håller EL-semin levande

|

Frankfurt har varit årets succégäng i Europa League. Efter att ha vunnit alla matcher i gruppspelet och därefter slagit ut Sjachtar Donetsk, Inter och Benfica väntade tuffare motstånd i form av Chelsea i semifinalen.

Och visst blev uppgiften ett snäpp värre – men hoppet om final lever för den tyska klubben efter 1–1 i det första mötet.

Det var hemmalaget Frankfurt som inledde bäst och också tog ledningen i den 23:e minuten efter att Filip Kostics inlägg hittat Luka Jovics panna. Men Pedro kvitterade för Chelsea strax före paus, och fick in det där så viktiga bortamålet. Gästerna lyckades kontrollera andra halvlek och har en fördel inför returen på hemmaplan.

I den andra semifinalen kopplade Arsenal greppet om mötet med Valencia efter 3–1-seger på hemmaplan. Det spanska laget tog ledningen tidigt men Arsenal svarade direkt genom att vända på matchen med två snabba mål av Alexandre Lacazette. Pierre-Emerick Aubameyang satte trean på tilläggstid.