Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas Viktor Ekbom om straffsituationen med Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby: " I min bok är det ingen straff", säger han.

Frölunda rasade: "Ingen straff"

Ledning med 2–0 och allt talade för Frölunda. Då kom straffen som vände allt.

Det var upprörda känslor i Frölundalägret efter 2–3-förlusten mot Djurgården i Hovet.

Axel Jonsson-Fjällby fick en kontroversiell straff som vände på allting. Mattias Guter förvaltade straffen och reducerade till 1–2 i slutet av andra perioden.

Jonsson-Fjällby, Djurgårdens fartvidunder, försökte gå mellan Frölundabackarna Viktor Ekbom och Jacob Moverare. Ekbom drog ned Fjällby och domarparet Linus Öhlund och Mikael Nord dömde straff.

- Bara för att Fjällby är snabb och domaren tror att han kommer att åka förbi så dömer han straff. Han dömer på vad han tror ska hända, säger Ekbom.

"Väldigt förvånad"

Där vände allt. Nu står finalserien 2-2 och det helt jämnt i stället för ett Frölundaläge där laget skulle kunna spela hem guldet i Scandinavium på tisdag.

Frölundatränaren Roger Rönnberg sågade också beslutet.

- Jag är väldigt förvånad över att det blir straff. Jag har förmodligen inte läst regelboken ordentligt för jag trodde att man skulle ha full kontroll på pucken, men det behövde man tydligen inte, sade Rönnberg med drypande ironi.

"Gör oss revanschsugna"

De flesta var överens om att straffen vände matchen.

- Det är ofta en situation som kan få en match att tippa åt ena eller andra hållet. Här är det straffsituationen som tippar och ger Djurgården hopp, sade Rönnberg.

Viktor Ekbom är, trots förlusten, övertygad om att Frölunda plockar hem finalserien:

- Vi äger ju matchen, även efteråt, sedan får de några turliga studsar. Det här gör oss bara revanschsugna. Spelar vi i längden som vi gjorde i dag så kommer vi att vinna fyra matcher, sade Frölundabacken.