Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Liverpool-spelarna jublar efter Georginio Wijnaldums 3–0-mål mot Barcelona.

Fotbollsvärlden hyllar Liverpool

"Otroligt" och "jättar". "Tragedi" och "fiasko". Efter Liverpools mirakelvändning mot Barcelona fylldes de brittiska tidningarna av hyllningar, och de spanska av svarta rubriker.

Fotbollsvärlden gick i spinn efter matchen på Anfield. Tidningssajter och sociala medier fick inte nog av hyllningar och sågningar.

"Den största comebacken sedan Lazarus", skriver Daily Mail. The Telegraph skriver om en "otrolig comeback" och att laget nu klarat av ett mirakel, och att det bara återstår ett till den här veckan (att på söndag vinna engelska ligan).

Guardian skriver om "jättars mentalitet" och att mannen bakom vändningen är Jürgen Klopp.

Själv hyllade tränaren sina spelare, och i synnerhet Trent Alexander-Arnolds hörna som gav 4–0.

- Det var ett ögonblick av genialitet av Trent. Wow. Jag såg bollen gå in i nät och jag visste inte vem som slagit hörnan eller vem som gjort mål. Nu har jag sett repriser, ett otroligt mål.

- Att få till en insats som den här är otroligt. Vad de gjorde är så fantastiskt. Jag kommer aldrig att glömma det här och jag vet inte om det kommer att hända igen.

"Ljuvligt att vara här"

I brittisk tv hyllade den förre Liverpool-spelaren Robbie Fowler det röda laget.

- När man pratar om stora kvällar så är det här den största. Det är helt fantastiskt. Före matchen använde vi alla superlativer vi hade för att beskriva Lionel Messi. Nu har vi använt några till för Liverpool, sade Fowler i BT Sport

Även Gary Lineker hyllade laget. Den forne stjärnspelaren och numera programledaren råkade i brittiskt blåsväder efter sina hyllningar av Messi efter och under den första matchen, men lyfte nu på hatten för det engelska laget.

"Det var ljuvligt att vara här och bevittna en av de största kvällarna i europeisk klubbfotbolls historia. En helt häpnadsväckande insats", twittrade Lineker.

"En tragedi"

I Spanien beskriver sporttidningen AS resultatet som en tragedi och liknar laget vid en kackerlacka. Tidningen påminner om såväl förra årets liknande förlust mot Roma som att matchen spelades samma datum, 7 maj, som förlusten mot Steaua Bukarest i Europacupfinalen 1986.

Konkurrenten Marca sågar tränaren Ernesto Valverde, men hyllar också Jürgen Klopp, och skriver att det engelska laget var värdiga vinnare.

Barcelonaspelarna ville inte skylla ifrån sig.

- Det är vi spelare som är på planen. Vi måste be om ursäkt för vår attityd, säger Luis Suarez till spanska Sport.

- Det är ofattbart. Vid det sista mål ser vi ut som småpojkar. Vi ska räkna med att kritiken kommer att hagla över oss.

Lagets president Josep Maria Bartomeu ber fansen om ursäkt och antyder att Valverdes position ska utvärderas.

- Jag känner med våra supportrar. Vid någon tidpunkt ska vi se över vad det var som gick fel, säger han till Sport.