Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adnan Bainca, som till vardags är tränare för Varbergs Bois U16-lag är en av initiativtagarna till futsalcupen.

Fotbollscup för integration och vänskap

Fotboll som en väg till gemenskap och bort från alkohol och droger. Det är syftet bakom futsal-cupen Unite People som hålls i morgon, torsdag.

Unite People Futsal Cup arrangeras på Peder Skrivares skola av 24-årige Adnan Bainca och hans kompisar Jetmir Sahiti och Birol Adem i samarbete med Centralen, Varbergs kommuns mötesplats för unga.

– Cupen är för vem som helst mellan 13 och 20 år. Man behöver inte göra något eget lag. Du bara dyker upp och så får du ett lag, säger Adnan Bainca.

– Det innebär att du får träffa nya människor som du förmodligen aldrig hade träffat annars.

Han beskriver cupen som ett integrationsprojekt, inte bara mellan svenskar och invandrare utan även över stadsdelsgränserna och räknar med att mer än hundra personer ska dyka upp, varav ett 30-tal är ensamkommande flyktingbarn som genom fotbollen får en chans att lära sig lite svenska och träffa nya människor.

Tanken är att det ska mynna ut i en återkommande aktivitet varje lördagskväll där man ska träffas och spela fotboll. Lagen mixas med olika åldrar, nationaliteter och kön.

– Vi ska skapa en samlingsplats för alla ungdomar i Varberg är tanken. En gemenskap för att få nya vänner. Har du inga vänner så ska du få vänner via oss. Det är för att få bort ungdomarna från all skit som erbjuds i staden i dag, sprit och droger.

Fotnot: På Facebookgruppen Unite People Futsal Cup finns information om tid, plats och hur man går till väga för att vara med.

Lär mer om Falkenbergs FF här