Vuk Lugonjic var inte sugen på att följa med Halmia ned i division 3. Nu är det klart att den förre skyttekungen spelar för Höganäs under 2021.
Vuk Lugonjic var inte sugen på att följa med Halmia ned i division 3. Nu är det klart att den förre skyttekungen spelar för Höganäs under 2021. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Vuk Lugonjic klar för spel med Höganäs BK

Han hoppades på kontrakt med en klubb i Superettan eller i division 1. Nu är det klart att förre Varbergs Bois-anfallaren Vuk Lugonjic, 24, fortsätter i division 2 – men i Skåne.

ANNONS
LocationHöganäs||

Vuk Lugonjic är klar för Höganäs BK, som vann division 3 sydvästra Götaland före BK Astrio i fjol och som i år är en av Söndrumsklubbens konkurrenter i division 2 västra Götaland.

– Jag har varit och testat med lite division 1-klubbar, men det har inte blivit något av det. Det är svårt i de här tiderna. Så jag var och tränade med Höganäs och insåg att det är en satsande förening med bra grabbar, bra tränare och en bra omgivning. Jag kände att det kan vara bra att hamna där ett år och få spela den typ av fotboll som jag trivs i och få utvecklas, säger han.

ANNONS

Var med och vann Superettan

Vuk Lugonjic var med och förde upp Varbergs Bois i Allsvenskan 2019, men fick begränsat med speltid. 2020 skulle han egentligen ha spelat för småländska division 1-laget IFK Berga, men coronapandemin satte stopp för flytten.

I stället blev det en tillfällig comeback i Halmia, som ramlade ur division 2 i höstas och i år börjar om i division 3.

Vuk Lugonjic vann skytteligan i division 2 på 21 mål för Halmia 2017.

ANNONS