Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Malm punkterade matchen genom sitt 3-1-mål mot BK Olympic. Bild: Robert Boman
Tobias Malm punkterade matchen genom sitt 3-1-mål mot BK Olympic. Bild: Robert Boman

Vinbergs IF vann mot BK Olympic

Stabilt försvarsspel och snabba omställningar. Det var receptet som låg bakom Vinbergs IF:s 3-1-seger mot BK Olympic på bortaplan.

Vinbergs IF gjorde matchens två första mål, båda inprickade av Ardian Berisha.

– På det första målet vann vi boll på mittfältet och (Ardian) Berisha avslutade bra. Det andra var liknande, sa Michael Svensson, tränare i Vinbergs IF.

Ardian Berisha tvåmålsskytt

Spelmässigt var det hemmalaget som styrde och ställde.

– De hade mycket bollinnehav, men vi stod rätt i försvaret och jobbade hårt. Vi visste att vi skulle få lägen att såra dem på kontringar om vi gjorde rätt i defensiven.

Men strax innan halvtidsvilan reducerade BK Olympic till 1-2.

– Det kändes ändå tryggt. Fort, kommer vi kontrollera matchen. De fick lite kontakt och energi och kom ut taggade i början av andra. Men vi står emot bra

Spiken i kistan kom med tio minuter kvar.

– Bollvinst ner till vänster och vi spelar oss ur. Tobias Malm kommer ren med målvakten och förvaltar chansen på bästa sätt.

Säsongens första seger för Vinbergs IF

Skåningarna ökade trycket efter Vinbergs trea, men Michael Svenssons försvar höll tätt till slutsignalen ljöd.

– De hade ett skott på mål under hela matchen. Det är alltid svårt med omstarten att veta var man står någonstans. Vi hade en tuff match mot Assyriska i premiären där vi inte kom upp i nivå. Nu var det liknande förutsättningar med vädret. Vi gör en bra laginsats, krigar för varandra och gör det vi kommit överens med, avslutade Michael Svensson.