Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michael Svensson är huvudtränare för Vinbergs IF även nästa säsong. Bild: Robert Boman
Michael Svensson är huvudtränare för Vinbergs IF även nästa säsong. Bild: Robert Boman

Vinbergs IF förlänger med Michael Svensson

Spel i division två eller tre är oklart. Men oavsett serietillhörighet kommer Michael Svensson vara Vinbergs huvudtränare även nästa säsong. - Det känns jättebra, säger Michael Svensson, tränare i Vinbergs IF.

Vinbergs IF kämpar för att klara kontraktet i division 2 Västra Götaland. Just nu ligger laget på negativ kvalplats med två matcher kvar. Nu har klubben gjort klart med en förlängning av kontraktet med Michael Svensson, tränare för herrarnas a-lag och klubbchef.

– Det är klart att det känns jättebra. Att det fortfarande finns förtroende från spelare och förening är jag glad för, säger Michael Svensson.

Har du fört diskussioner med andra klubbar?

– Det har varit lite lösa förfrågningar, men inget konkret. Jag kände att jag ville fortsätta i Vinberg, det är en bra miljö för mig, säger Svensson och fortsätter:

– Jag vet vad jag har att jobba med, framför med vår egen ungdomsverksamhet och få upp unga killar underifrån.

Michael Svensson klar för säsongen 2022

Daniel Bengtsson, sportchef i klubben, är belåten att parterna kommit överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

– Vi är jättenöjda med Michael, både som tränare och allt annat han gör i föreningen, säger Daniel Bengtsson och fortsätter:

– Många spelare har vittnat om att Micke utvecklat dem som fotbollsspelare och på ett personligt plan. Där är Micke väldigt bra.

Den gastkramande säsongsavslutningen liknar Michael Svensson vid ett cupspel.

– Vi är inte klara med säsongen. Det har varit ett turbulent år. Oavsett vad som händer ser jag positivt på saker och ting, säger Svensson och fortsätter:

– Det är inte alltid ambitionen faller åt det hållet man vill. Från egen erfarenhet, av den situation vi är i nu, kan det komma fram något annat ur det här oavsett hur det slutar. Det stimulerar mig.

Uno Andersson lämnar Vinberg

Bengtsson är inne på samma spår gällande de sviktande resultaten och den utsatta positionen i tabellen.

– Resultaten för a-laget har inte varit vad vi hoppats i år. Men det är många som är delaktiga i det. Vi hoppas kunna lösa detta året nu och bygga vidare på detta.

Dock blir det viss förändring i ledarstaben. Uno Andersson, som är inne på sin tredje sejour i klubben, lämnar rollen som assisterande tränare efter två säsonger.

– Det är framförallt tidsbrist hos Uno som är anledningen. Det känns så klart tråkigt, då samarbetet mellan Uno och Micke har fungerat bra. Men vi tror också att det ska bli bra med den nya som vi har på gång, säger Daniel Bengtsson.

Läs mer: Vinberg nollades efter tung start mot IF Eskilsminne