Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Vinberg var hetast igen i den varma luften

Vinberg fortsätter pressa sina nya motståndare och mötet mot Smålandsstenar slutade i andra raka segern för nykomlingarna.

- Det är så roligt med en bra start, vi har väntat så länge på att få börja spela, sa Vinbergs och matchens enda målskytt Emma Hallgren.

Tränare Glenn Andersson sjöng och firade tillsammans med laget efter matchen som han tyckte resulterade i en rättvis seger.

- Det känns jätteskönt! Det var väldigt varmt men vi krigade som ett lag och hade en bra inställning. Vi ville mer, var hetare och mer offensiva än de andra, sa Glenn.

I den första halvleken tog Vinberg ledning på hörna. Matilda Larsson sköt en lång boll som Emma Hallgren kunde förvalta efter en retur.

- Målet låg definitivt i luften. Vi hade haft flera chanser så det var gött att få in den, sa målskytten.

I den andra halvleken klev Vinberg tillbaka lite mer.

- Det märktes att de ville göra mål men vi kunde försvara och ta det lugnt. Vi fick inte panik och kände att vi var bättre än dem, sa Glenn.

Trots ett tätare försvarsspel kunde Vinberg ha utökat ledningen.

- Vi krigade som ett lag och det borde lett till fler mål, vi hade en hel del lägen. Det är jätteroligt att det går så bra och att det är så jämna matcher. Vi tar en match i taget, tjejerna är taggade och vårt lag har blivit bättre och bättre med tiden. Jag märker ingen skillnad på motståndet och nu känns det som serien är igång på riktigt, sa Glenn.

Målskytten Emma Hallgren blev utsedd till matchens lirare men berömde hela lagets insats.

- Hela laget var bra! Vi höll ihop det och pratade mycket. Vi hade snackat innan matchen om att försvara och sätta press tillsammans. Vi kämpade på och det var nära mål. Vi hade matchen. Det är så roligt med en bra start, vi har väntat så länge. Nu ska vi kämpa vidare! sa Emma.