Gjenis Zeqiri ska få fart på karriären igen i Vinberg.
Gjenis Zeqiri ska få fart på karriären igen i Vinberg. Bild: PETTER ARVIDSON

Vinberg värvar Gjenis Zeqiri från Eskilsminne

Gjenis Zeqiri slog igenom med dunder och brak när han bombade in 18 mål för Laholm 2019. Nu är anfallaren klar för spel med Vinberg.
– Han ser väldigt spännande ut så här långt, säger tränare Michael Svensson.

ANNONS
|

För två säsonger sedan blev Gjenis Zeqiri lite av en snackis i den halländska fotbollen. Anfallaren stänkte in 18 mål för Laholm i division tre, lägg därtill ett tiotal målgivande passningar och det är lätt att förstå att intresset var stort.

Flytten gick till Eskilsminne, men året i division ett blev ingen succé. Det blev förvisso 20 matcher, men mest inhopp, och bara ett mål.

– Han fick inte så mycket till chans att visa upp sig, säger Michael Svensson och fortsätter:

– Jag hoppas att vi kan hjälpa varandra, att vi kan ge honom en liten omstart här i Vinberg och att han kan svara upp med att kriga för klubben. Och göra en del mål såklart.

ANNONS

Ersätter Ardian Berisha

Under sensommaren tappade Vinberg sin store målskytt Ardian Berisha till slovakiska Senica och Zeqiri får väl ses som hans ersättare.

– Det kan man säga. Jag tycker ändå att vi löste det rätt bra efter att Ardian lämnade genom att ändra om spelsystemet och flytta upp Kristoffer Kull i anfallet, det är det härliga med fotboll, säger Svensson.

Utöver Zeqiri så är också Oscar Nävarp klar för Vinberg.

– Han är fostrad i Falkenbergs FF men har varit i USA under de fyra senaste åren, en central mittfältare eller mittback som kommer bli nyttig, säger Michael Svensson.

Läs mer: Tidigare allsvensk spelare byter Ullared mot Vinberg

ANNONS