Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Vinberg åkte på en svidande derbyförlust

För många missade lägen och dålig kommunikation vid baklängesmålet. Det var en derbyförlust som sved eftersom Vinberg bjöd in Halmia i toppstriden. - En sur förlust. Vi har många bra lägen att trycka dit den, sa Isak Pettersson.

Fotboll: div 2 västra

Vinberg-Halmia 0-1 (0-1)

Vinbergs nummer 11 slet matchen igenom med sina löpningar och fick världens chans på övertid. Isak Petterson stack fram foten för att fixa kvittering. 
- Jag hinner inte riktigt på den, målvakten var före, sa Isak.
Malte Påhlsson mellan Halmias stolpar var inte bara på hugget där. Han räddade även en dubbelchans i första halvlek när Johan Sjögéren sprang sig loss. Dessutom brände Simon Andersson Vinbergs kanske allra bästa läge då han kom fri från vänsterkanten.
I stället blev det Vug Lugonic som avgjorde derbyt när han rundade Anton Andersson och placerade in derbyts enda mål i 20:e minuten.
- Jag tycker vi har vunnit andra matcher med sämre spel. Nu åker vi dit på ett missförstånd som inte ens är ett läge. Även fast han rundar målvakten har vi två spelare inne i boxen. Det var ett konstigt mål, sa tränaren Peter Berta.
Halmia, som saknade en handfull spelare i sin ordinarie startelva, bland annat hälseneskadade Joe Sise, hade bud på 2-0 men Anton Jonsson lyckades inte förvalta passningen från Vug Lugonjic.

Vinberg hade ett fyrapoängsförsprång ner till Halmia innan derbyt. 
- Det är många lag med däruppe och det hade varit gött att få tre poäng, men så blev det inte, sa Isak Pettersson och fortsatte:
- Men det är många matcher kvar och vinner vi resten så...
Henrik Roswall, som återvänt från Stafsinge, kom in i andra halvlek och hade en lurig frispark i 71:a minuten som gick tätt utanför. Men det var som sagt inte Vinbergs dag.
- Vi gör nästan allt rätt, ändå blir resultatet fel. Jag tycker vi skapar lägen för att få minst en poäng. Det finns olika sätt att förlora matcher och i dag kan killarna gå med huvudet högt. 
- Halmia är ett bra lag, det visste vi om redan i våras då vi slog dem, men då var vi i en annan fas. Det är bara att jobba vidare. Det finns inget annat, sa Peter Berta.
Han saknade kaptenen Niclas Johnsson, som var avstängd. Tidigt i första halvlek fick även Alexander Sakac kliva av med knäproblem. Filip Sibelius gick in och gjorde det helhjärtat.
- Det var inget att fundera på. Men som tur var har vi täckning och har spelare som spelat där innan, sa Berta.