Varbergs Gifs Rasmus Cronvall är delad etta i skytteligan.
Varbergs Gifs Rasmus Cronvall är delad etta i skytteligan. Bild: KRISTER ANDERSSON

Varbergs Gif vill utmana toppen med två vinster

Med två omgångar kvar har Varbergs Gif redan säkrat nytt kontrakt. Men slå av på takten? Glöm det! - Vi vill verkligen vinna bägge matcherna, säger tränaren Halda Kabil.

ANNONS
|

I förra omgången vann Varberg mot FC Rosengård med 2-1 på bortaplan och säkrade nytt division 2-kontrakt. Det gör att man kan avsluta helt utan press.

– Klart det underlättar en hel del, det gör det, men vi är bra det vet vi. Vi har ett jätteungt lag, och matchen blir viktig på många olika sätt, säger Halda Kabil och fortsätter:

– Vi vill utvecklas och vara ännu bättre, så bra som möjligt. Vi hade svårt mot Ängelholm, annars har vi förtjänat varje poäng. Vi har även haft oflyt som när vi hade fyra rena frilägen mot Halmia. Sedan fick vi möta Assyriska och Frölunda borta på konstgräs. Och vi har haft en hemmamatch mindre än IFK Malmö, Vinberg, Ängelholm och Halmia.

ANNONS

Rasmus Cronvall går för skytteligaseger

I matchen, som HN sänder på webben, blir det minst en ändring sedan senast.

– Edwin Condrup kommer spela från start. Det är en kille som pendlar från Malmö, han kämpar och tränar hårt så det ska blir roligt att han får spela från start. Sen kommer jag göra ett par byten rätt så tidigt.

Rasmus Cronvall är delad etta i seriens skytteliga på tio gjorda mål, precis som IFK Malmös Illir Tahiri.

– Vi kommer inte mata bollar på Rasmus, men blir det någon straff så kanske han ska ta den. Han är fortfarande under utveckling. Förra året gjorde han 17 mål i division 3 om jag minns rätt. Nu har han gjort elva starter i division 2 och med lite flyt ska han vara uppe på tretton fjorton mål. Han kan gå långt, men vi har även Isac Johansson, Liam Munther, André Boman och Theodor Graudums.

I sista omgången möts Tahiri och Cronvall för övrigt.

– Rasmus har sin chans nu på söndag. Men sen kan såna här matcher vara farliga, när man är klar. Vi vill vinna - och försöka nå Frölunda om det går.

Se matchen här med start söndag 15.55

ANNONS
ANNONS