Varbergs Gif, med Rasmus Cronwall i spetsen, möter IS Halmia i en match som Hallands Nyheter sänder.
Varbergs Gif, med Rasmus Cronwall i spetsen, möter IS Halmia i en match som Hallands Nyheter sänder. Bild: Robert Boman

Varbergs Gif vill hänga på i toppen – ställs mot IS Halmia

Varbergs Gif har inlett division 2-säsongen lovande. Nu väntar IS Halmia för Gif som vid en seger kan hänga på i toppen.
– Det kommer bli tufft, det är ett lag med en riktigt vass offensiv, säger Kabil inför matchen som Hallands Nyheter sänder.

ANNONS
|

Varbergs Gif spelade oavgjort mot Limham Bunkeflo i den senaste omgången av division 2 västra Götaland. Matchen slutade 0–0, trots jättelägen och straff.

Nu ligger fokuset istället på mötet med IS Halmia hemma på Varberg Energi Arena.

Bra känsla i Varbergs Gif

– Känslan i truppen är härlig. Vi gjorde en bra match senast och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det, säger Gif-tränaren Halda Kabil.

Det finns framför allt två frågetecken i matchtruppen mot Halmia.

– Labinot Syla har inte spelat någonting än på grund av skada och kommer förmodligen inte kunna vara med nu heller. Edwin Condrup missar också matchen.

ANNONS

Årets division 2 västra Götaland är enkelserie och det har börjat bra för Varbergs Gif. På fyra matcher har laget plockat sju poäng. I skrivande stund innebär det en tredjeplats – men det är tajt tabell. Det är bara fem poäng ned till negativt kval.

– Jag tror att det inte kommer skilja många poäng lagen i slutändan. Det verkar som att Ängelholm är en klass för sig och kommer gå upp. Där bakom kan vad som helst hända, säger Kabil.

Var vill ni avsluta i den där tajta tabellen?

– Vi tar en match i taget. Vi vill vinna varje match så får vi se hur långt det räcker. Vi hoppas väl i alla fall vara med på den övre halvan.

Vad krävs då för att Kabils mannar ska besegra IS Halmia?

Halmia är spelskickligt lag som är precis i bakhasorna på Gif. Halmstadslaget har spelat ihop sex poäng på fyra matcher.

– Det kommer bli tufft, det är ett lag med en riktigt vass offensiv. De har en väldigt bra trio där uppe som vi måste hålla koll, säger Kabil och fortsätter:

– Sedan gäller det att vi hittar vårt egna spel. Vi kan fokusera mycket på motståndarna hur mycket som helst men vi måste spela vårt spel först och främst.

ANNONS

Matchen går att se på Hallands Nyheter med start 18:55.

ANNONS