Halda Kabil var inte nöjd med Varbergs Gifs första halvlek mot Olympic.
Halda Kabil var inte nöjd med Varbergs Gifs första halvlek mot Olympic. Bild: Krister Andersson

Varbergs Gif slog Olympic efter sen vändning

2–1-underläge med tio minuter kvar. Då vände Varbergs Gif till 4–2-seger mot Olympic. - Lite orättvist, sa tränare Halda Kabil.

|

Varbergs Gifs tog ledningen mot Malmölaget Olympic på Varberg Energi Arena, men bortalaget vände innan den första halvleken var över. Det stog 1–1 efter 45 minuters spel.

Tränare Halda Kabil var inte nöjd med vad hans mannar visade upp före paus.

– Vi kommer fel in i det. Vi hade flyt i första halvlek. Då var Olymic mycket bättre än oss. Men så är det när man är klar, sa Varbergs Gif-tränaren.

Varbergs Gif hade redan inför mötet säkrat kontraktet till division 2 även nästa säsong. Det var kanske det som som gjorde att spelarna inte riktigt kom upp i den nivån de presterat på tidigare den här säsongen.

– Killarna fattade nog själva i halvtid hur illa det var, sa Halda Kabil.

Han fortsatte:

– Det får inte se ut som det gjorde i första halvlek där vi nästan var åskådare.

Men trots sitt missnöje röt inte Kabil till omklädningsrummet.

– Jag sa inte så mycket. Bara att vi i alla fall skulle vinna tredjebollarna.

Olympic gjorde 2–1 tidigt i andra halvlek och bortalaget hade bud på att utöka sin ledning ytterligare. Bland annat brände Skånelagets Terry Adadevoh Svensson ett jätteläge.

I slutet av matchen valde Kabil att agera. Han skickade in Besnik Axhijaj, Jesper Åberg, Birol Adem och Lucas Henriksson.

Bytena gav effekt. Sista tio minuterna lade Gif i en högre växel, gjorde tre mål och vann matchen.

Ett av målen stod inhopparen Lucas Henriksson för. Det var hans första fullträff den här säsongen.

– Den har jag väntat på, sa Henriksson och fortsatte:

– För min del kändes det riktigt bra. Jag är riktigt nöjd med mitt inhopp. I andra halvlek steppar vi upp.

Samtidigt var anfallaren överraskad över att han fick ersätta Rasmus Cronvall, som jagade skytteligaledning.

– Jag blev faktiskt lite förvånad. Jag trodde han skulle få vara kvar på planen eftersom han fajtas för skytteligaledning.

4–2 blev det till Varbergs Gif, lagets andra raka seger. Men tränare Kabil tyckte inte att hans lag förtjänade att vinna matchen mot Olympic.

– Andra halvlek såg det bättre ut. Vi körde på och fick betalt. Lite orättvist tycker jag. Men sådan är fotbollen ibland. De gjorde inte mål på sina chanser, sa Kabil.

– När vi fick 2–2 gasade vi på och då visste jag att vi kunde vinna.

Varbergs Gif har en match kvar att spela den här säsongen. I den sista omgången ställs laget mot topplaget IFK Malmö.