Varbergs Gif:s sportchef rasar mot Varbergs Bois förklaring

Att samarbetet mellan Varbergs Bois och Varbergs Gif har avbrutits beror enligt de rödblås sportchef på ett orimligt krav.
– Bois krävde att vi skulle sparka Halda (Kabil), säger Fisnik Kameraj.

ANNONS
|

Igår kunde HN avslöja att samarbetet mellan Varbergs Bois och Varbergs Gif hade dött ut.

Förklaringen från Varbergs Bois sida var att de inte såg tillräckligt utveckling hos sina spelare.

Varbergs Gif:s ordförande Erland Linjer menade å sin sida att de också ville avsluta samarbetet men ville inte ge någon anledning.

Efter artikeln har Hallands Nyheter varit i kontakt med flera personer som ger en annan bild av uppbrottet. Varbergs Gif:s sportchef Fisnik Kameraj säger så här om varför samarbetet är nerlagt.

– Jag läste artikeln igår och jag vill knappt kommentera lögnerna som stod, jag vill hålla mig till fakta och det som hände var att Bois krävde att vi skulle sparka Halda.

ANNONS

Var du med på mötet mellan klubbarna?

– Nej, men jag har hört orden själv från representanter i Bois. Jag kan bekräfta att det stämmer.

Styrelseledamot i Varbergs Gif bekräftar

När HN kontaktar Sven Bastholm, styrelseledamot i Varbergs Gif så bekräftar han Kamerajs bild:

– Det är ett orimligt krav att vi ska sparka vår tränare för att tillmötesgå Varbergs Bois. Om Bois därefter ska bestämma vem som ska träna Gif blir så blir ju hela den här historien absurd, säger Bastholm och fortsätter:

– Jag tycker det är ett direkt skamligt krav Bois ställer på oss. Halda ledde Bois ända upp till superettan och sedan fick han sparken. Nu kräver de att vi ska sparka honom även från Varbergs Gif.

Varbergs Bois dementerar påståendet

Gert Bengtsson är vice ordförande i Varbergs Bois och han dementerar påståendet.

– Vi har aldrig ställt några krav på Varbergs Gif. Vi kan ha olika syn på saker och ting, men något krav har vi aldrig ställt. Vad Varbergs Gif väljer att göra är deras sak, det är ett samarbete som har fungerat helt okej men fick inte den utvecklingen som vi hade hoppats, säger Gert Bengtsson och fortsätter:

– Inget är skrivet i sten att detta samarbete inte kan komma tillbaka. Vi har inget att klaga på egentligen förutom att träningsmiljön inte har varit den bästa.

ANNONS

Fisnik Kameraj menar att spelarna som lånats ut har utvecklats under sin tid i Varbergs Gif.

– Jag har pratat med spelarna och de har tyckt att det har varit jättenyttigt, vi har aldrig hört dem klaga. Att det skulle vara fel på utvecklingen de fått här är helt fel, säger Kameraj som är märkbart irriterad.

– Det är väldigt tråkigt att en stor förening som Varbergs Bois gör så här, det är fult gjort. De ville väl ha Varbergs Gif som sitt farmarlag, ut med tränarna och in med sina egna. Det gick inte vi med på men det tror jag inte att någon gör, samarbete ska alla gynnas av, inte bara en part, avslutar sportchefen.

Läs mer: Tidigare lagkaptenen: ”Ska bli otroligt skönt med en ny tränare”

ANNONS